A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Bérlő vagyok! Hol találok magamnak klassz irodát?

A budapesti irodapiac szárnyalása, az üres területek folyamatos csökkenése és a stabilan magas kereslet miatt a bérlők eddig sosem látott problémákkal nézhetnek szembe. 

A városszerte mindenhol látható építkezések megtévesztik a bérlőket. A 2018-as évben várhatóan összesen 260.000 négyzetméter új iroda érkezik a piacra, melyek 63%-a azonban már most bérbe van adva. A lejáró szerződések meghosszabbítása sem biztos forgatókönyv. Sok esetben már előbérleti jogot biztosított a tulajdonos egy másik, nagyobb bérlőnek további bővülésre, és egy esetleges előbérleti joggal való élés esetén csupán egy hivatalos levélből értesül a cégvezető arról, hogy a hosszabbítás már nem opció az adott irodaházban.

„Tapasztalataink szerint sokszor nehézségekkel szembesülnek a Bérlők az iroda bérléssel, iroda-használattal kapcsolatos döntési helyzetekben. Egyrészt kevés kivétellel még mindig későn kezdenek el foglalkozni a lejáró szerződéseikkel, továbbá nem tekintik reális kockázatnak azt, hogy a jelenlegi Bérbeadójuk nem hosszabbít szerződést velük. Gyakran előfordul a mai piaci környezetben, hogy egy harmadik – legtöbb esetben nagyobb területet igénylő – meglévő vagy új bérlő miatt a tulajdonos eláll a szerződéshosszabbítás lehetőségétől.” -  összegezte Szapáry Zsolt, a Robertson Hungary vezető irodapiaci tanácsadója.

A Bérlőkhöz ez az információ csak akkor jut el, ha szakértő cég segíti az irodakeresési projektben. „Munkánk első és egyik legfontosabb lépése, hogy ez az üzenet célba érjen, a partnerek ismerjék fel, hogy igenis minimum egy, de inkább két évvel előre kell gondolkodni. Nagyon komoly feladat és piackutatás szükséges egy ilyen folyamat elindításához – két évre előre tervezni, üzleti tervet készíteni és bővülési ütemeket meghatározni régen sem volt könnyű feladat, ebben a piaci környezetben viszont még inkább komoly kihívást jelent."  – fejti ki Szapáry Zsolt.

Az elmúlt időszakban több olyan indok is elhangzott miért kényszerültek a vezetők új helyre költöztetni irodájukat. Az egyik leggyakrabban előforduló probléma, amivel a cégeknek szembesülniük kell a korlátozott bővülési lehetőségek. A meglévő irodaházak jelentős százaléka teljes kihasználtsággal működik, így a meglévő bérlők bővülési igényeire nem tudnak reagálni a tulajdonosok.  A „saját” irodaházon belüli növekedés korlátozottsága sok esetben olyan egyéb problémákat generál, ami elkezdi gátolni az ügyfél üzleti fejlődését. A megnövekedett ültetési sűrűség, a zsúfoltságérzet ennek egyik legszembe tűnőbb példája, arról nem is beszélve, milyen további problémákat okozhat, ha humánerőforrás bővítésre van szükség, de nem tudják hová leültetni az új dolgozókat.

A döntési motivációkat vizsgálva kiemelt tényező a dolgozók megtartása és újak megszerzése. Gyakran költöznek vállalkozások ezen célból jobb minőségű, szebb, használhatóbb és kreatív terekkel rendelkező irodákba. Harmadik ám szintén rendkívül sokat hallott indok a minőségi váltásra való törekvés, az egyes régebbi épületek korlátait - akár magasabb költségek árán is-, de modernebbre épületre váltással próbálják átlépni. Az utóbbi időben nagyon sikeres irodaparkok mint a Váci Greens, vagy az Office Garden ezt a trendet kihasználva tudnak olyan cégeket szerződtetni, akik dinamikus bővülést prognosztizálnak a következő 5 -7 éves ciklusuk során. A parkok újabb és újabb ütemei hosszútávú megoldást biztosítanak ezen cégeknek.

Mi lehet a megoldás?

Biztosan működő megoldás aligha létezik, időben megkezdett munka és tanácsadó partner bevonása a folyamatba nagyságrendekkel csökkentik az üzleti kockázatokat. A Robertson Hungary Kft 17 éve folyamatosan aktív szereplője a piacnak, kapcsolati hálója, szakmai tudása és elhivatottsága komoly segítséget jelent a bajban lévő cégeknek.  „Jól felépített stratégia és főként időben megkezdett munka mellett még most is köthetők a Bérlő számára előnyös üzletek. Az egy-két évre előre gondolkodást a Tulajdonosok is értékelik, lényegesen több rugalmasság érhető el így. Sikerült már 3 hónap alatt is ,,csodát tenni” és 1200 négyzetméteres igényt rövid idő alatt kiszolgálni, ám ehhez már a szakmai tudáson túl kell némi szerencse is.” fejezte be Szapáry Zsolt.