A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Budapesti irodapiac: fókuszba kerül a reptéri tengely

A változó igényeknek köszönhetően ismét a bérlők fókuszába kerülnek a főváros olyan dinamikusan fejlődő területei, mint amilyen az úgynevezett repülőtéri tengely – derül ki a Laurus Irodaházak és a Robertson Hungary ingatlan-tanácsadó aktuális irodapiaci kitekintéséből.

Élénkülő bérlői aktivitás érezhető a budapesti irodapiacon: a növekvő keresletnek és a változó igényeknek köszönhetően újra fókuszba kerülhet a korábbi évek egyik meghatározó irodai térsége, a dinamikusan fejlődő környezettel és jó közlekedési adottságokkal bíró repülőtéri tengely – derül ki a Laurus Irodaházak és a Robertson Hungary ingatlan-tanácsadó aktuális budapesti irodapiaci kitekintéséből.

„Erősödő tudatosság jellemzi a bérlőket az irodapiacon, több időt szentelnek a megfelelő iroda kiválasztására, ami abban is tükröződik, hogy megnőtt a szerződéskötések átlagos ideje. Bár továbbra is a meglévő bérleti szerződések újratárgyalása a jellemző, emellett egyre nagyobb számú bérlő dönt a költözés mellett egy modernebb, ugyanakkor versenyképes feltételeket kínáló irodaházba azok közül, akik évekkel ezelőtt egy akkor korszerűnek és magas színvonalúnak számító első generációs irodaházat választottak” – mondja Vuk Ágnes, a Laurus Irodaházak projektvezetője. Hozzáteszi: mára kiemelt tényezővé váltak a bérlők szemében a fenntarthatósági, energiahatékonysági szempontok, így sok esetben az alacsonyabb üzemeltetési költségek jelentik az egyik fő motivációt a költözésre.

A nagy létszámot foglalkoztató cégek esetében egyre nagyobb súllyal esik a latba a döntésnél az iroda tömegközlekedéssel és kerékpárral való megközelíthetősége is. Szintén a nagy cégeknél jelentkezik gyakran az igény, hogy több ezer négyzetméternyi egybefüggő irodaterületet bérelnének, azonban kevés olyan irodaház van Budapesten, amelyben van ekkora szabad bérelhető terület. „A fő meghatározó döntési faktor azonban a kedvező ár-érték arány” – mondja Vuk Ágnes.

A változó, és esetenként egyre speciálisabb bérlői igények következtében a bérlők újra felfedezhetik maguknak Budapest egyik meghatározó irodafejlesztési térségét, az úgynevezett repülőtéri tengelyt. „A terület nagy előnye az ország kereskedelmi ütőerének számító Liszt Ferenc Repülőtérhez, illetve a belvároshoz való egyenlő közelség, a repülőtéri kapcsolat szükségessége pedig újra fontos szemponttá válhat bizonyos bérlők, különösen a multinacionális cégek esetében. Ennek oka, hogy a céges utazási keretek kezdenek visszarendeződni a válság előtti szintre, miközben költséghatékonysági okok miatt gyakoribbá válnak az egynapos üzleti látogatások, így a reptér közelsége nagy előny az ilyen vállalatok számára” - magyarázza Tilki Róbert, a Robertson Hungary ingatlan-tanácsadó cég ügyvezető igazgatója.

Szintén kedvezően hathat a lokáció népszerűségére a környezet dinamikus fejlődése. A Határ úti metró- és buszmegálló környékének idén indul a teljes rekonstrukciója, ennek során a metróállomásnál parkosított, díszmedencével tarkított, rendezett teret alakítanak ki, aminek köszönhetően jelentősen nőhet majd a terület presztízse. A hármas metró vonalának tervezett felújítása pedig az amúgy is széles körű tömegközlekedési kapcsolatok minőségének további javulását hozhatja.

„Mindeközben bérleti díj szempontjából kimondottan versenyképes a repülőtéri folyosó, a Határ út környéke: a térségben jelenleg a legmodernebb, „A” kategóriás irodákat is igen kedvező, havi 10-11 euró/négyzetméter körüli díjon lehet bérelni. Ilyen áron a belvárosban csak jóval alacsonyabb színvonalú irodák érhetők el” – mondja Tilki Róbert.

Hozzáteszi: hosszabb távon az infrastrukturális fejlesztések mellett az irodakínálat további organikus bővülésére lehet számítani a reptéri folyosó mentén. Közlése szerint a térség meglévő 226 ezer négyzetméternyi irodaállománya a folyamatban lévő, illetve a tervbe vett projektek alapján jelentősen bővülhet.  „A nagyobb választék tovább erősítheti a reptéri folyosó vonzerejét, és újabb bérlőket hozhat a környékre” – összegzi Vuk Ágnes, a Laurus Irodaházak projektvezetője.