A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Balogh László
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Balogh László
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Budapesti roadmovie: a 21. század magyar irodái

A roadmovie befejeződött. A Tour de France helyett abszolváltuk a Tour de Budapestet. Két nap alatt több mint 20 ropogós, vadonatúj irodát jártunk be, ahol a cégek a legkülönfélébb profillal tevékenykednek.

Az ?Év irodája? verseny kapcsán megfordultunk Budán, megfordultunk Pesten, a belvárosban és egyéb fejlődő körzetekben. Zöld irodaházakban, felújított loftos gyárépületben, a Duna-parton, egy belvárosi eklektikus palotában, és mindenhol az akaratot láttuk, hogy munkakultúrában, munkaszervezésben, valamint esztétikai és dizájnszinten egy erős európai mezőny felé akarunk tendálni. Az utóbbi évek világtrendjei Magyarországra is begyűrűztek, számos olyan jellemzőt találtunk, amelyek a legmenőbb nyugati irodákban is fellelhetőek.

Így elsőre talán az átgondolt térszerkezetet érdemes kiemelni, ahol a profitorientáltság egy emberközpontú munkahelyen jelenik meg a maga végtelen pragmatizmusával egyetemben. A munkaterület és a közösségi terek egymáshoz való viszonya már koncepción alapul, nem ad hoc jelleggel helyezik el a konyhát-kávézót, a pihenősarkot és az egyéb rekreációs sarkot vagy helyiséget, hanem a munkaterület relációjában kapják meg végső helyüket. A rész-egény viszony artikulációja szinte mindenhol markánsan megfigyelhető, hiszen törekednek arra, hogy egységes dizájn és munkakultúra vagy/és életfilozófia alakítsa ki az irodaterületet ? mindezt több-kevesebb sikerrel.

Ebbe a vonulatba tartozik az open space irodáknál, hogy különböző méretű tárgyalók biztosítják a nyugodt megbeszéléseket, valamint például egyszemélyes ?kapszulák? teszik lehetővé az intim telefonálás lehetőségét. Illetve az összekötő folyosókon bokszok lehetnek az informális, ?gyors lefolyású? beszélgetések helyszínei. Sőt, van ahol az elmélkedés tere egy retró autó az egyterű irodában. Jó néhány helyen szinte patikamérlegen egyensúlyozták ki ezeknek a különböző funkciójú tereknek az egymáshoz viszonyított nagyságrendjét.

A terek lehatárolásában a színeknek is nagy jelentőségük van, hiszen egy-egy helyiség vagy egy egész blokk eltérő falfestést, tapétát, padlóburkolatot kaphat, amely hangsúlyozza az adott térnek a funkcióját, illetve a néha unalomba süllyedő harmóniát felpezsdíti, és össze is rántja a szétterülő és az egyént már-már ?elveszejtő?, végtelennek tűnő nyitott teret. Több szintes irodákban az egyes blokkokat egy adott színvilág jellemzi, van ahol ezt liftblokkoknak hívják, máshol a felvonókban elhelyezett térképek segítik az eligazodást, továbbá a tárgyalók fantázianevei ? pl. New York, San Francisco, Budapest ? orientálják a megtévedteket. Néhol az egyenes folyosó helyett egy hullámot képez a központi közlekedő, így emberléptékű korridorban haladhat az arra járó, és nem érzi úgy, hogy egy mátrixban gyalogol reménytelenül.

Szinte mindenhol igényes konyharészt alakítottak ki mikróval, kávéfőzővel, hűtővel és persze asztalokkal-székekkel, fali ornamentikával. A pihenősarok egy önálló helyiség babzsákokkal, illetve egyéb dizájnos, színes ülőalkalmatosságokkal, vagy random jelleggel elszórt szigeteket alkotnak a munkaállomások környezetében. Sőt, ezek a pihenő körzetecskék térszervező erővel is rendelkeznek, hiszen oldhatják a nagy egységes munkaterületek monumentalitását, vagy a munkaállomásokat elválasztó folyosók egyhangúságát törik meg, forma- és színviláguk szintén kontrasztot képez az íróasztalok és székek sablonosabb világához képest. Amúgy pedig a bicikli megfelelő elhelyezése, a tárolók vagy a gardrób (szekrény vagy szoba) ma már alapnak számít, sok helyen megjelent a zuhanyzó is, hogy a kerékpárral érkezők felfrissülhessenek.

Az átgondolt térszervezés költséghatékonysággal párosul, a fölösleges négyzetmétereket kiiktatják, azonban sajnos a koncepción alapuló térhasználat gyakran nem jár együtt a vadonatúj bútorcsaláddal, hiszen egyszerűen fogalmazva nem mindenhol van pénz rá. Így sokszor a költözéssel jönnek a régi bútorok, és elegyednek az új szerzeményekkel, így meglehetősen eklektikus kép bontakozik ki. Amúgy persze érthető, hogy a néhány éves bútorokat nem akarják lecserélni, csak így a tökéletesség csorbát szenved.

Utóbbi időkben sokat beszélünk az Y-generáció térnyeréséről a munkaerőpiacon, akik ellentétben az előző generációval, az X-ekkel, már másfajta munkakultúrát igényelnek. Így a Magyarországon jelentős számban tevékenykedő SSC-vállalatok tipikus munkavállalói az ipszilonok, akik a nagy, nyitott tereket kedvelik, a cellás elrendezés visszaszorul. Azonban érdekes tapasztalatnak bizonyult, hogy az open space mellett több helyen találkoztunk cellás elrendezéssel, ahol deklaráltan ilyen típusú irodaterekben gondolkodtak. Ugyanis ahol különböző munkacsoportok működnek, és meglehetősen kreatív munkát végeznek, ott azért nem árt, ha a csoportok elkülönülten tudnak együttműködni. Ezeknél a munkafilozófiáknál van ahol klasszikus irodaszobákban dolgoznak a kollégák, máshol pedig a cellákat üvegfallal kapcsolják az egységes irodatérbe, hogy az igen is meg nem is átmeneti állapotában a munkacsoportok mégis illeszkedhessenek a cég egészéhez. Kivételt talán a HR, a pénzügy, a kommunikáció és a marketing képez, hiszen az itt dolgozókat a cég méretétől függően elkülönítik az alaptevékenységet végző kollégáktól.

Érdekes cégfilozófiák jelennek meg a munkaállomások kialakítása terén. Néhányan azt vallják, hogy a dolgozó elkötelezettsége akkor biztosítható, ha függetlenül attól, hogy bent vagy nagyrészt otthon dolgozik, az irodában legyen saját munkaállomása, hogy úgy érezze, számítanak rá. Mások azt mondják, hogy ha a munkatársak a napjaik jelentős részében nem tartózkodnak az irodában, akkor elég ha ún. shared deskeket alakítanak ki, és mindenki odaül, ahol éppen helyet talál magának. Egy kreatív cégnél pedig mindennap mindenki odaül, ahová szeretne ? talán így kapnak új impulzusokat és ihletést. Ugyanígy érdekes megfigyelni a főnök-beosztott viszony leképezését a vezetőség irodaterületen belüli elhelyezésével kapcsolatban. Sok helyen a főnök vagy csoportvezető a dolgozók között kap helyet, máshol saját szobájában dolgozik, megint máshol pedig üvegkalitkából irányítja a beosztottjait.

Pozitív szemléletet jelent az is, hogy a cégek többségénél előzetesen bevonták a munkatársakat az új iroda kialakításába az igényeket, színeket, formákat, funkciókat illetően. Megkérdezték tőlük, hogy milyen típusú székeket képzelnek el, hiszen azért nagyon sok helyen igényes, ergonomikus székekben ülhetnek a dolgozók ? gerinctámasz, állítható magasság, dönthető háttámla satöbbi ?, sok helyen szavaztak is bizonyos kérdésekben, például kérdőíveket töltöttek ki, máshol a cellákban saját dizájnt helyezhetnek el. Egy nagyobb cégközpontban a munkatársak még az üzemi konyha választékáról is elmondhatták a véleményüket, javaslatokat fogalmazhattak meg, hogy milyen újdonságokkal bővítsék az ételválasztékot.