A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Budapestre helyezi át székhelyét a Nemzetközi Beruházási Bank

A Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) székhelyének áthelyezése Magyarországra tovább erősíti Magyarország és Budapest nemzetközi pénzügyi központi szerepét - hangsúlyozta Varga Mihály pénzügyminiszter azt követően, hogy Nyikolaj Koszovval, a nemzetközi pénzintézet elnökével aláírta az erről szóló egyezményt kedden Budapesten.

A pénzügyminiszter kiemelte: a bank székhelyének áthelyezéséről szóló döntés számos előnnyel jár mind a nemzetközi pénzintézet, mind Magyarország számára, kedvező a bank részvényeseinek, ezzel párhuzamosan új lehetőségeket teremt a magyar pénzügyi és gazdasági élet szereplőinek is.

A tárcavezető rámutatott: a bank Magyarországon megnyíló új központjának létrehozásával az NBB hatékonyabban kapcsolódhat be az európai pénzügyi-gazdasági életbe, széleskörű kapcsolatrendszert építhet ki az európai pénzintézetekkel és más nemzetközi fejlesztési bankokkal. Mindezek révén a bank jelentős szereplőjévé válhat a közép-európai beruházásoknak, a vállalati hitelezésnek és így a nemzetközi pénzügyi életnek is. 

Az NBB székhelyének áthelyezése egy 2015 óta tartó folyamat eredménye, amelynek során 2015-ben Magyarország mind a bank, mind az ország számára előnyös módon megújította tagságát, azaz részvényessé vált a nemzetközi pénzintézetben, sőt, mára a bank harmadik legnagyobb részvényese lett. Azzal, hogy az NBB központja a jövőben Budapesten lesz, egy fontos multilaterális intézmény gazdagítja majd a "magyar pénzügyi palettát" - emelte ki a pénzügyminiszter. 

Nyikolaj Koszov, a bank elnöke a pénzintézet Budapestre költözését történelmi jelentőségű lépésnek nevezte. Elmondta: a részvényesek azért is döntöttek a Budapestre költözés mellett, mert a magyarországi székhely lehetőséget biztosít a nemzetközi bank számára, hogy továbbfejlessze a nemzetközi pénzügyi partnerekkel az együttműködését, további forrásokat biztosítson tevékenységéhez és növelje a hitelminősítők bizalmát.

Nyikolaj Koszov elmondta: a bank az elmúlt 3 év alatt 100 millió euró hitelt helyezett ki a magyar gazdaságba. A rendezvényen kiosztott, angol nyelvű háttéranyagból kiderült: az NBB tavalyi mérlegfőösszege mintegy 1,2 milliárd euró volt, szemben a 2017. évi közel 1,1 milliárddal. Ezzel párhuzamosan a nemzetközi bank nettó hitelállománya a 2017-es 664 millió euróról 2018-ban 753 millió euróra bővült. A tervek szerint az NBB a mérlegfőösszegét 2022 végére 1,7 milliárd, a nettó hitelportfólióját 1,2 milliárd euróra szeretné növelni.

Fotó: MTI