A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Buszozzuk be éjjel Budapest Irodaházait!

Az Irodaházak Éjszakáján fényt derítettek a „meglepetés” irodaházakra! - az Europa Design programja a Design Hét Budapest 2013-on.

A Design Hét Budapest 2013 eseménysorozat design túrái egyikén, az Irodaházak Éjszakáján, melyet első ízben és hagyományteremtő jelleggel rendeztek, fény derült a három „meglepetés” irodaház kilétére, egy izgalmas, interaktív éjszakai buszos utazás során.

CÉLKITŰZÉS

Feuertag Ottó, az Europa Design alapító tulajdonosa elárulta az első Irodaházak Éjszakája, a Design Hét Budapest 2013 hivatalos eseményének küldetését, és fényt derített a három meglepetés irodaház kilétére is. „Az Irodaházak Éjszakájának az a célja, hogy a szakmai érdeklődők, tervezők, és a lehetséges végfelhasználók, bérlőjelöltek, az irodaházak valódi működését egy olyan pillanatban is megismerhessék, amikor figyelmüket nem vonja el a zakatoló munka zaja, az emberek, a tárgyak, a dokumentumok, a fájlok és az események sodró mozgása. Amikor sokkal inkább egy őszinte, kitárulkozó, relaxált éjszakai, úgynevezett „alfa állapotát” mutatja a ház, mely szituáció alkalmas az épületvilágítás, és a belső terek világításának maximális élvezetére” – folytatta Feuertag Ottó.

HÁROM KIVÁLASZTOTT – A HÁTTÉRRŐL

Október 1. kedd éjjel, az Irodaházak Éjszakáján, a Green House, az É26 és a Deák Palota irodaházakra esett a választás – melyekben három, egymástól teljesen különböző, jellegzetes építési korstílus és tervezési koncepció követhető nyomon. A Skanska Green House irodaépületnél megfigyelhető „az igazi, nagyvonalú világcég szülte gondolkodásmód által diktált high tech teljesítmény. High tech, környezettudatosság, fenntarthatóság, és emberközpontúság – mindez a gazdaságosság érdekében” - fogalmazott a tulajdonos, a Green House és az Avis Budget Group iroda kapcsán.
A második típusú épület, az É26 irodaház átépítésénél, „a történelmi örökségül ránk maradt „szovjet betonrengeteg”, és sokszor csak szocreálként emlegetett betontömegekből élhető terek berendezése ” – volt a kihívás az Europa Design számára, a Luminis irodánál. A neo-barokk stílusú Deák Palota esetén, a több mint száz éves épületnél, annak összes kimagasló értékét megőrizve, új funkciókat hozott létre a fejlesztő, Csipak Péter, a holland EEA irodával együttműködésben, ahol „bravúros építészeti high tech megoldások, kimagaslóan igényes fúziójával” találkozhatunk. Feuertag Ottó szerint: „Mind a három épületnél érték teremtődött, mind a három épület eltérő célcsoportnak szól, ezért az Irodaházak Éjszakája rendezvénysorozat legelső éjszakáján úgy gondoltuk, hogy nagyon széles spektrumot nyitunk a nagyszámú látogatók előtt.”

DESIGN TÚRA, ÉJSZAKA, PARTYBUSSZAL

Az éjszakai buszos design túra az Europa Design bemutatótermétől indult, három célállomással. Az első a Green House Irodaház volt, az AVIS Budget Group BSC székhelye, ezt az É26 Irodaházban található Luminis iroda követte, majd a Deák Palota historizáló épülete zárta a sort – melyet az érdeklődők design térképpel a kezükben járhattak végig, egy interaktív játék közben. A munkahelyekre történő, rendszerint fásult buszozás élményétől merőben eltérően - éjszakai időpont megválasztásával, valamint villódzó fényű, és BKV ellenőröktől mentes party busz nyújtotta zenés utazással tették emlékezetessé a design túrát. A pezsdítő ritmusokon kívül híres irodai filmjelenetek videó-montázsával hangolták rá az utazóközönséget e tematikus éjszakára.

SKANSKA GREEN HOUSE – Avis Budget Group iroda

Az első helyszínen, Besnyi Lóránt pénzügyi vezető köszöntötte az Avis Budget Group BSC irodájában a 145 fős látogatói csoportot. Mazsaroff Kata, a Colliers bérlőképviseleti részlegvezetője bemutatta a példaértékű együttműködés szakmai titkait, majd Schmidt András, a Skanska létesítménygazdálkodási igazgatója beszélt a Green House zöld technológiája által nyújtott előnyökről, számokban és képekben. A továbbiakban a Rescon Kft. és az Europa Design kooperációjából létrejött irodatervezési koncepció és tervezési folyamat került bemutatásra. A házigazda vezetésével az érdeklődők az éj leple alatt birtokba vehették az irodai szinteket, átmehettek a Csillagkapun, beülhettek a hangszigetelt phonebooth-okba, és kérdéseikkel halmozták el a jelen lévő tervezőket és tanácsadókat.

É26 IRODAHÁZ – Luminis iroda

A második helyszínen, az É26 Irodaháznál fényjátékkal várták az utasokat, majd a Luminis iroda képviselője, Murányi Nóra tartott előadást a földszinti bemutatóteremben. Az ott kiállított lámpákon kívül, az emeleti irodát mutatták be az érdeklődőknek – melynek különlegessége a látszóbeton mennyezet, melyet a 90-es években épült irodaház egyik fő értékeként emeltek ki. Az álmennyezet elbontása után előbukkanó beton födémet felújítva, vadonatúj koncepció szerint, Armstrong akusztikus hangelnyelő szigetek befüggesztésével jött lére az új mennyezet. Mintegy cégérként – a világítást az Europa Design forgalmazásában elhelyezett IVM és Archiutti bútorokhoz rendelték. A Luminis Kft. beton talapzatú, SOPRANA SOLID lámpát ajánlott fel a túra résztvevőiből kisorsolt szerencsés nyertesnek.

DEÁK PALOTA

Előadást tartott az Irodaházak Éjszakáján Z. Halmágyi Judit építész, aki Erik van Egeraat, holland építésszel, valamint Király Zoltán, Czuczka Csaba és Tiba János építészekkel együttműködve tervezte az Irodaházak Éjszakája utolsó állomásaként meglátogatott neo-barokk irodaházat, a Deák Palotát. A kifinomult ízlésű fejlesztő, Csipak Péter által vezetett ingatlanfejlesztést számos építészeti-, belsőépítészeti- és gépészeti megoldás teszi nemzetközileg elismert projektté.

BUSZOZZ, FIGYELJ, PECSÉTELJ! – INTERAKTÍV JÁTÉK

Az Irodaházak Éjszakája meglepetés sorsolással zárult. Az este folyamán, az Europa Design izgalmas interaktív játékra invitálta a lakberendezőkből, belsőépítészekből, építészekből és számos BKF Környezetkultúra szakos hallgatóból álló érdeklőt: a „Pecsételd le a SAYLked!” játék során bélyegzőlenyomatokat kellett gyűjteniük a helyszínen, és nyolc szakmai kérdésre helyesen válaszolni. A résztvevők sorsoláson vehettek részt, ahol az Europa Design egy fekete, görgős, ergonomikus Herman Miller: SAYL széket ajánlott fel a nyertesnek - az Irodaházak Éjszakája igazi, éjszakai modelljét!