A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Csodálatos budapesti irodákban jártunk! Így élünk és dolgozunk!

Mivel Az Év Irodája versenyre rekordszámú pályázat jelentkezett, ezért a szakmai zsűri is több napra osztotta be az irodák személyes bejárását. Az irodablog.hu most az első napra kísérte el a zsűrit, a különleges road movie mindenesetre „Ismerjük meg Budapestet” programnak is beillett.

Ha külföldi turistakánt érkezünk Budapestre, azonnal szembetűnik a város csodálatos sokszínűsége, vibrálása és a különböző építészeti stílusok egymásra épülése. Ha itt lakunk, akkor is mantrázzuk nap mint nap, hogy Budapest milyen fantasztikus város, de igazán csak rutinból ismételgetjük. Most azonban, hogy Budán és Pesten, a belvárosban és más kerületekben, modern irodaházakban és régi patinás, századfordulós épületekben meglátogattuk a pályázó irodákat, rá kellett döbbenünk ennek a közhelynek a valóságtartalmára, hogy a magyar főváros valóban páratlan lakóhely. Ez pedig azért lényeges, mert egy adott munkahelyet nem csak a belső atmoszféra, a színek és a formák, a kialakítási megoldások határoznak meg, hanem a lokáció, vagyis a genius loci, a hely szelleme is.

Ha belépünk egy régi főúri palotába, amely ma már irodaházként funkcionál, vagy Pest tradicionális negyedében egy modern épületben járunk, ahol kitekintve az ablakon a  szomszédos bérház gangos udvarára pillanthatunk, akkor megértjük, hogy egy iroda az alkalmazottaknak sokkal többet jelent, mint a napi nyolc óra eltöltése a hétköznapokon. Hanem egy sokkal komplexebb és sokoldalúbb élettérbe lépünk, amely valójában az adott munkavállaló sorsát is meghatározza. Hiszen ha elképzeljük, amint a dolgozók délben ebédet rendelnek, vagy leugranak a sarki kifőzdébe, miközben esetleg rálátnak a Dunára, netán kiülnek a teraszra, ahonnan párizsi hangulatban csodálhatják a pesti háztetőket, miközben feltűnik a Budai hegyek vonulata, akkor világossá válik, hogy Az Év Irodája verseny nem csupán ingatlanpiaci megmérettetés, hanem maga a nagybetűs élet, kvázi a magyar társadalom és gazdaság aktuális állapotának nagyszerű lenyomata.

Ez pedig nem csupán nagyvonalú megállapítás, hanem annak a megértése, hogy a makrogazdaság és a mi mindennapi mikroéletünk mennyire összefügg egymással. Hiszen ha kedvezőek a gazdasági számok, akkor több vállalkozás érkezik Magyarországra, akkor több hazai cég bővít és beruház, és akkor az egészséges jövőkép kitermeli az új munkahelyet, vagy a régebbiek átalakítását, megújítását. Ebben az összefüggésben pedig a pályázó irodák bejárása magát Budapestet és ezen keresztül részben Magyarországot mutatja meg: hogyan élünk, hol tartunk, kik laknak itt, kik a szomszédaink, hogyan vállalkozik a magyar, milyen kultúrát hoz ide a multi, milyen tevékenységekkel foglalkoznak a hazai munkahelyeken, hogyan érzik magukat az emberek, a fiatalok és az idősebbek, az ipszilonok, az ikszek, a zék, és bárki, aki dolgozik.

Nyilván a pályázó irodák a hazai munkaerőpiac kis szeletét mutatják be, de jelzik az irányt, hogy erre érdemes elindulni, így lehet egyénivé, trendivé, prosperálóvá és kreatívvá válni, ahol mindenki jól érzi magát, miközben versenyképes és hatékony cégekben dolgoznak. Bár a magyar alapvetően szeret keseregni, ha körbenézünk ezeken a munkahelyeken, akkor azért látjuk az élet napos oldalát. Természetesen sokféle cég működik a hazai munkaerőpiacon, amit a verseny résztvevői is nagyszerűen visszatükröznek, hiszen a teljesség igénye nélkül jártunk a Nitrogénművek igényes, új irodájában, de több Y-generációs cég (pl. HPS, Attaboy, Noguchi) ötletes, loftos hangulatú kreatív főhadiszállásán is megfordultunk, ahol valóban zajlik az élet. Benéztünk a Ustream különleges munkahelyére is a Párisi Nagyáruházban, hogy lássuk miből lesz a cserebogár, avagy egy hazai startup hogyan kerül a nemzetközi reflektorfénybe, majd az Il Bacio di Stile csodapalotájába tértünk be az Andrássy úton, hogy megtapasztaljuk a főúri elegancia háziasítását a nagybetűs divattal. Megtekintettük még egy Duna-parti palota újjávarázsolt lobby terét, egy különleges csúszdás irodát, miközben reprezentatív irodákat is górcső alá vettünk. És még sorolhatnánk a felhozatalt, de mindezt látni kell, hogy valóban érzékelhessük azt a hatalmas utat, amit bejárt a hazai munkaerőpiac a rendszerváltás óta.

+++

Január 20-ig még leadhatjuk szavazatunkat a kedvencünkre azevirodaja.hu honlapon.