A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Az ÁSZF-et és az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*
Üzenete szövege:*

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

Név:
Email cím:*
Szektor:*
Az ÁSZF-et és az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom
 
   


Dolgozzon és éljen egy helyen!

Home office-erek figyelem! Ennél tökéletesebb egységet még soha nem láttunk: egy helyen, mégis egymástól független épületekben élhetünk és dolgozhatunk ennek az úttörő megoldásnak köszönhetően.

Lehet, hogy ez most rossz hír a közösségi irodáknak, ám annál jobb azoknak, akik otthonról szeretnek dolgozni. A Zen házak nevükhöz méltóan a nyugalom szigetén, Csehországban, Liberec külvárosában találhatóak, szomszédok és a város zaja nélkül. A két egymás mellett lévő ház funkciója eltérő: egyik a lakhatást, a másik pedig a munkát szolgálja. A lakóegység fekete, az irodarész pedig fehér színt kapott annak érdekében, hogy minél több fényt kapjanak a munkatársak, minél inkább a munkára tudjanak koncentrálni. Ezt segíti, hogy hatalmas, az emeleten egy falnyi nagyságú ablak, és több kisebb is található, ráadásul a házak déli tájolásúak. A kétszintes, négyszögletes házak szintenként három méter belmagasságúak, így az irodateret jól ki lehet használni – foglalkozástól függően bármilyen tevékenységre alkalmas lehet, akár fotóstúdiónak is.

A japán építészetet figyelembe véve alkották meg az épületeket, a faszerkezetű ház a természetes anyagok használatával és a külső burkolat átlátszó akril lemezes fedésével tökéletesen beleolvad a tájba. A projekt ráadásul nem volt túl költekező, ugyanis költséghatékony anyagokat használtak, préselt falapok, fagerendák, fém és nyers gumi alkotják a házakat. A két épület bár funkciók szerint el van különítve, mégis egy egységet alkot. Az iroda és az otthon közötti átjáró egy kissé meg van emelve, ez biztosítja a kényelmes és biztonságos közlekedést (esőzések és télvíz idején különösen praktikus), a köztes kert pedig a szórakozást és a pihenést. Aki nem szereti a magányt, az megoszthatja másokkal az irodáját, ugyanis több munkaállomás számára is van hely benne, valamint kisebb irodák székhelyéül is alkalmas lehet. A konténerházszerű egységeket kísérleti jelleggel alkották meg, ugyanis ha beválik a dolog, még több ilyen építményt láthatunk majd a jövőben.