A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Az ÁSZF-et és az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*
Üzenete szövege:*

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

Név:
Email cím:*
Szektor:*
Az ÁSZF-et és az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom
 
   


Egy csónakházba települt a híres építésziroda

A 3XN Architects dán építésziroda nemrég költözött egy egészen különleges helyszínre, mégpedig egy történelmi csónakházba Koppenhágában.

A 3XN kinőtte korábbi irodáját, ahol ráadásul a munkaszervezetet szét is kellett szórni három különböző szinten. Ezért a cég egy 2000 négyzetméteres új stúdióba költözött, amelyet egy koppenhágai kanális partján lévő csónakházban rendeztek be. A költözést az inspirálta, hogy a munkatársak végre egy nagyteres irodában kaphassanak helyet, így mindenki napi szinten találkozhat egymással, és intenzívebben kicserélhetik a gondolataikat. Itt bőven van hely modellek építésére és együttműködő munkamódszerek meghonosítására.

A történelmi csónakház az 1800-as évek közepén épült, és eredetileg katonai hajókat tároltak és javítottak itt. Az épület enyhén lejt a szomszédos kanálisra, így a hajókat könnyen a vízre bocsáthatták. A csatorna felé néző keleti homlokzat teljesen üvegezett, amely a természetes fény intenzív megjelenését támogatja.

A lapos hierarchia jegyében mindenki a nyitott térben ül, legyen az vezető avagy beosztott, így folyamatosan inspirálhatják egymást, és az ötletelésnek sincs fizikai gátja. Az alaprajzi elrendezés lehetővé teszi, hogy a jelenlegi 80 fős csapat akár 150 fősre is növekedjen. A jelentős változásokat a projekt során odabent hajtották végre, hiszen a külső homlokzat védett státusban van, ellenben a belső térelválasztóktól megszabadultak, hogy megteremthessék az open space-t.

A tárgyalótermeket doboz a dobozban elv alapján középen helyezték el üvegfalak segítségével, így úgy tűnik, mintha lebegnének a régi raktárépületben. A cél az volt, hogy a lehető legegyszerűbb és legtisztább struktúrát valósítsák meg az enteriőrben, amit jól jeleznek a fehér falak és asztalok, valamint a már említett üvegpanelek, amelyeket az épület faszerkezete integrál.

Fotók: Adam Mørk