A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



A terrorista, a szatír, a láthatatlan és a pityókás

A felhőkarcolók a metropoliszok ikonikus épületei, amelyek az irodisták gyűjtőhelyei is egyúttal, ahol jobb esetben nyugodt körülmények között zajlanak a profitorientált tevékenységek. De mi történik akkor, ha a felhőkarcolók bolondgombát ettek? Lássunk néhány különleges esetet, amelyek az elmúlt időszakban borzolták a kedélyeket!

A szatír

A 37 emeletes és 165 méter magas Walkie Talkie felhőkarcoló építését 2011-ben kezdték el, és még most is zajlanak a kivitelezési munkálatok, hiszen időközben 2014-re tolták ki a végső átadás határidejét. Eredetileg 200 méter magasra tervezték, de aztán visszavettek a tervekből, ugyanis a közelben található Szent Pál katedrálist és a Londoni Towert kissé háttérbe szorította volna. A különböző örökségvédelemmel foglalkozó szervezetek persze még ezután is berzenkedtek. Azonban a balhés ügyek ezzel még nem értek véget, ugyanis a más néven Pintnek becézett épület máris igen agresszíven flörtöl az alatta közlekedőkkel. Egyesek szerint az irodaház üvegfala a homorú felülete miatt összegyűjti a Nap sugarait, majd visszaveri a fényt az alatta elhelyezkedő utakra és megrongálja a békésen parkoló autókat. Legrosszabbul egy Jaguar XJ tulajdonosa járt, ugyanis karosszériája több helyen megvetemedett, miután egy napos délelőttön az épület mellett parkolt. Egy másik autóban az utastérben felejtett energiaital palackja olvadt szét a hőségben. Az épület tulajdonosai már vizsgálódnak az ügyben, és átmenetileg lezárták a környék három parkolóját, hogy elkerüljék a hasonló groteszk helyzeteket.

A terrorista

Amerika megtalálta az ideális bűnbakot, ugyanis le akarnak csapni egy iráni tulajdonban lévő, 36 emeletes New York-i felhőkarcolóra, amely a 650 Fifth nevet viseli. Az amerikai igazságügyi minisztérium a lépést azzal indokolja, hogy a tulajdonosok támogatják a terrorizmust. Mármint elég áttételesen, de ha egyszer terrorista, akkor terrorista. Az épületet a korábbi nyugatbarát iráni uralkodócsaládról elnevezett Pahlavi Alapítvány építette a hetvenes években, azonban 1979-ben megdöntötték a dinasztia uralmát és teoretikus államot alapítottak a perzsák országában. Az alapítványt is átnevezték, ma Alavi Alapítványként működik, amely egy iráni állami banknak, vagyis közvetve az iráni kormánynak utalja át a bérleti díjakból származó bevételeket. Az amerikaiak szerint a tulajdonosok ezzel megszegték a Teherán elleni gazdasági szankciókat, és pénzmosás bűntettét követték el. Az épület lefoglalását egy amerikai bíróság már engedélyezte, az eladásból befolyó pénzeket pedig az Irán által pénzelt terrorizmus áldozatainak támogatására kívánják fordítani.

A láthatatlan

Egy 450 méter magas, láthatatlan felhőkarcolót akarnak építeni Dél-Koreában, Szöul közelében. A Tower Infinity-ben, vagyis a Végtelenség Toronyban elsősorban szabadidős tevékenységek kapnak majd helyet, ahol többek között lesz vidámpark hullámvasúttal, aquapark, mozi és számos étterem. A tetejére pedig több csillagvizsgálót kívánnak telepíteni. A jelenlegi adatok szerint elkészülte után a világ hatodik legmagasabb tornya lesz, bár addig még sok víz lefolyik a Dunán. A láthatatlanságot az biztosítja, hogy a homlokzatát LED-ek és kamerák fogják borítani, így egyik oldalán az jelenik meg, amit a kamerák a másik oldalon látnak, így valójában egy délibábhoz hasonló jelenséget észlelnek majd a nézelődők.

A pityókás

Jelenleg 15 épülő kínai magasépületet fenyeget összeomlás, ugyanis a vizsgálatok eredményei alapján az érintett beruházások kivitelezői a korszellemként hódító költségoptimalizálás jegyében részben tengeri homokot használtak fel a betonhoz. A tengeri homok magas só- és kloridtartalma korrodálja a vasbetont és az acélszerkezetet, amely végső esetben akár az épület összeomlásához is vezethet. Az illetékes építésügyi hatóságok 31 céget találtak vétkesnek az ügyben, közülük 8 vállalkozás 1 évig nem folytathat üzleti tevékenységet Shenzhenben. A botrányban érintett többek közt a Kohn Pedersen Fox-féle Ping’an International Finance Center is: a 660 méteres, a világ második legmagasabb felhőkarcolójának szánt komplexum kivitelezési munkáit leállították.