A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Egy csodaraktár, ahol fenn a magasban lebegnek az irodák

Az RDM rotterdami hajógyárából egy szenzációs innovációs központot alakítottak ki, ahol az egyes terek a magasban függenek, mintha kibabráltak volna a gravitációval.

Rotterdam kikötőnegyedében egy új oktatási és innovációs központot alakítottak ki a régi hajógyárban, az újragondolt terek nagyszerű helyszínei lehetnek az oktatási és kutatótevékenységnek, valamint közép- és kisvállalkozások is irodát bérelhetnek itt. Az új campus kialakítására vegyesvállalatot alakított a rotterdami kikötői hatóság, az Albeda College és a Rotterdam Egyetem. A helyszín a belvárosból egy gyorskomppal könnyedén megközelíthető. Az alapvető cél az volt, hogy a diákok és a vállalkozások a nagy nyitott térben együttműködve új típusú gazdasági tevékenységekre, fenntartható és innovatív megoldásokra fókuszáljanak.

Számos raktárirodát, átalakított indusztriális teret, illetve loftépületet bemutattunk már, de ez a metamorfózison átesett csarnok egyértelműen veri a mezőnyt. A tervezés és a belsőépítészeti kialakítás a Groosman Partners munkáját dicséri. A hatalmas – mintegy 23 ezer m2-nyi – térben egy gigantikus állványzat jelzi az épület eredeti funkcióját. Az acélszerkezet szinte úgy kúszik felfelé, mintha gótikus katedrálisok pillérsorait testesítenék meg. Úgy látszik, a fém istene nem hagyta el ezt a funkcióváltáson átesett pazar gyárbelsőt. Hollandiában amúgy is egymást érik a koraközépkori templomóriások, amelyek ma már üresen konganak, csupán a turisták fürkészik a szakrális belső tereket.

A hatalmas földszinti tér egyhangúságát a festett tartóoszlopok és az emeletekre futó lépcsősorok oldják, ha viszont felfelé tekintünk, akkor az emeleti galériákon elhelyezett irodaterek szinte függenek a levegőben, mintha Tarzan fák tetejére szerkesztett bungalóját adaptálták volna jóval nagyobb volumenben. A fejünk fölött lebegő irodák alsó határoló felületén pedig a rotterdami kikötő nagy felbontású fotója jelenik meg. Ezzel valójában magát a várost helyezték el a gyárban, így forrasztva egységbe a csarnokot és a települést.

A csarnok hasznos tereit tehát a mintegy 8 méter magasba helyezett emelet növeli meg, amelynek alapterülete közel 1000 négyzetméter. Az egyes irodákat függőfolyosók kötik össze, kicsit olyan, mintha egy pesti bérház gangjait egy gyárcsarnokba helyezték volna át. Ez a különleges struktúra meglehetősen rugalmas, hiszen a felhasználási lehetőségei széleskörűek, a mobilszerkezet szabadon variálható, sőt, ha úgy adódik, akkor le is szerelhető. A földszinti terület pedig termelő tevékenységre vagy különféle események megtartására is kiválóan alkalmas.


 


 


 


 


 


 


 


 

 

 

 

 

Fotók: Theo Peekstok