A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

Név:
Email cím:*
Szektor:*
 

Egy hatalmas szívet ültettek a holland irodaházba

A Portaal holland ingatlanfejlesztő cég egy látványos új cégközpontot alakított ki Utrechtben. Az alapvető cél az volt, hogy egy igazán kényelmes vendégmarasztaló helyet hozzanak létre mind az alkalmazottak, mind az ügyfelek számára.

A Concern belsőépítészeti stúdió nem kis feladatot kapott, hiszen négy emeletet kellett kialakítania és berendeznie a cég 272 munkatársának. Szokás szerint a munkaállomások mellett a kiegészítő helyiségek a következők voltak: kávézó, tárgyalók, informális közösségi terek, irattár és egy könyvtár. Már a földszinten érdekes installációnak lehetünk a szemtanúi: a fogadótérben elhelyezett padok kerekekkel rendelkeznek, egyfajta talicskát formálnak, ezzel is jelezve, hogy egy építőipari cégnél járunk.

A Portaal irodaháza nem csak szimplán a munka fizikai terét testesíti meg, hanem a menedzsment és a munkaszervezet közötti kapcsolatrendszer fejlesztésében is nagy szerepet szántak a modern irodának, amelyben az individuum hangsúlyozásával a személyes felelősség fontosságát is kiemelik. Vagyis a munkatársak mindegyike úgy érezheti, hogy valóban számítanak rá a cégnél: nem csak egy szürke eminenciás, hanem fontos láncszeme egy nagy közösségnek.

Az irodaház központi szervezőelve, mondhatjuk úgyis, hogy a szíve egy középen elhelyezkedő nyitott tér, amely mind a négy emelettel kapcsolatban áll. Ehhez a központi tengelyhez kapcsolódik az összes irodatér, mintegy integráló szerepben nem csak a munkatereket és a tevékenységi köröket fogja össze, hanem a nyitottsága folytán a közösségszervező szerepe is felértékelődik.

Ha belépünk az irodaházba, és felnézünk, rögtön az egész épület és az emeletek láthatóvá válnak, rögtön megérezzük az alkotó munka és a munkás nyüzsgés hangulatát. Vagyis a nyitott szerkezet folyományaként azonnal részeivé válunk az itt zajló munkának, mintha mindig is ide tartoztunk volna. Ebben a központi magban az együttműködő kommunikáció szinte adja magát, a nyüzsgő és interaktív atmoszféra pozitív hatásai mind a négy emeletet megtöltik. A négy szint közötti kapcsolat vizualitását erősítették az anyagok konzekvens használatával és ugyanazoknak a belsőépítészeti elemeknek a tudatos alkalmazásával minden emeleten.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

Fotók: Gilian Schrofer, Valerie Ardini