A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

Név:
Email cím:*
Szektor:*
 

Egy őrülten kúl hely az angyalok városában!

Ezúttal a Pallotta Teamworks Los Angelesben kialakított székházát mutatjuk be. Bár a projekt közel 10 éves, most is igazán pazar látvány nyújt.

A Pallotta Teamworks alapjáratban országúti versenyek és egyéb rendezvények szervezésével foglalkozik. Mivel működésük meglehetősen sikeresnek bizonyult, ezért elhatározták, hogy növekvő munkaszervezetüket egyetlen kreatív központba integrálják Los Angelesben. Bár a projekt jó tíz éves, látványából mit sem veszített az évek alatt.

2001-ben kezdődött a történet, mikor végre azt kiálthatták: Heuráka! És lőn csoda, találtak maguknak egy közel 4000 négyzetméteres raktárépületet. Azonban az átalakítási lehetőségeiket behatárolta, hogy körülbelül 4 dollárt tudtak költeni négyzetméterenként. Ez tényleg nem túl sok!

A Clive Wilkinson Építésziroda mégis elvállalta a munkát, és a szűkös keretek miatt radikális megoldást választottak, hogy egyrészt kreatív irodát hozzanak létre, másrészt a jövőben jelentős megtakarítás legyen elérhető mind a fűtés, mind a hűtés tekintetében. Dél-Kalifornia klímája is meglehetősen optimális ?partner? ilyesfajta takarékossági intézkedésekhez. Hiszen a fűtés minimális befektetéssel biztosítható, ehhez szinte elegendő, ha teljesen szigetelik a tetőt. Valamint a mesterséges fény használata is jelentősen csökkenthető speciális fénycsövekkel és a természetes fény maximális kihasználásával. Hiszen egy raktárépület fölött ott lebeg az istenáldotta ég, csak be kell csalogatni a fényt.

A ?Lélegző szigetek? koncepció jegyében munkaszigeteket hoztak létre a hatalmas raktár belső terében. Ezekben a kis objektumokban dolgoznak a kollégák, így a légkondicionálót sem kellett az egész épületben kiépíteni, csak ezekben a munkaállomásokban. Az irodaszigetek kialakítása pedig igazán látványosan felosztotta a raktár hatalmas terét. A vezetőség pedig egy sárgára mázolt konténertoronyban székel.

A költségmegtakarítás mértéke a fent vázolt megoldásokkal elérte az 50 %-ot. Ráadásul a munkaszigetek kialakításával intim irodatereket teremtettek, ahol a munkatársak nyugodt körülmények között dolgozhatnak, ha éppen azt igénylik és nem brainstormingolnak. A sárga és kék konténerimitációk pedig igazán igényes esztétikai élménnyel gazdagítják szemünk világát.

Gondolom, meg sem kell jegyeznünk, hogy a székház jó néhány díjat besöpört az évek alatt.