A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Egy vöröslámpás ház új élete. Avagy egy közösségi modell története

A Salétrom utca 4. szám alatt valaha állt vöröslámpás ház még nem is olyan régen a prostitúció és a bűnözés körülbástyázott melegágya volt, ahol az ablakokba kirakott “árura” még jó néhány helyi lakos is emlékszik. Ezt a kerületet és telket nézte ki magának a Klementz Kata és Panni - a hazai coworking koncepció meghonosítói és az első budapesti közösségi iroda alapítói - arra a célra, hogy ismét egy új közösségi modellt mutassanak be Magyarországon.

2009-es alapítása óta, az innovatív megközelítésének és sokszínű közösségének köszönhetően, a Loffice helyszínei kreatív vállalkozások, kulturális kezdeményezések nyüzsgő tereivé váltak. Ezidáig egykori ipari terek újragondolásával alakítottak ki design-díjas közösségi irodákat, rendezvényhelyszíneket és egyéb többfunkciós közösségi tereket, most azonban az alapító testvérpáros úgy döntött, hogy kinőve az eddigi Paulay Ede utcai bázist, új főhadiszállását a saját igényei és elképzelései szerint a nulláról építi fel. Az egykori vöröslámpás ház helyén felhúzott új épülettel azt szeretnék megmutatni, hogy miképp egyesíthető a munka-, az alkotó- és élettér hármasa egy átfogó közösségi szellemben.

A munkatér egyrészt az első emeleten kialakított coworking iroda és az egyes szinteken elérhető szolgáltatott stúdió irodákban testesül meg. Alkotótérül a földszinten helyet kapott, kertkapcsolatos rendezvénytér, és a coworking irodából megközelíthető tetőterasz, illetve a számtalan erkély és a közösségi konyha szolgál. Élettér tekintetében egy új funkciót mutat be a Loffice: a “coliving” koncepcióját, amely a közép- és hosszútávú szálláshely-szolgáltatás legújabb, globális terméke, az elidegenedett városi lét szükségszerű reakciója felgyorsult világunkra.

A coliving szálláshely nemcsak felszerelt, stílusosan berendezett és gyors internetkapcsolattal rendelkező, high-tech apartmanokat, hanem barátokat, társakat és egy közösséghez tartozás lehetőségét is nyújtja. Az egyre növekvő számú neonomád és világot járó, lokáció-független életmódot folytató szabadúszó számára egy ilyen lakóközösség segíthet bekapcsolódni egy még ismeretlen város vérkeringésébe. A “valahova tartozás” komfortérzete mellett egy épületen belül biztosítja az irodai és lakás funkciókat, valamint a közösségi programok széles skáláját.

Külön tudatos döntés, hogy ez a beruházás a 8. kerületben valósul meg. “Ott nagyot alkotni, ami amúgy is menő és felkapott, nem kihívás” - mondja Klementz Kata, a Loffice társalapítója. “A Rákóczi téri Vásárcsarnok és környéke számos civil defibrillálási kísérleten esett át az elmúlt években, ami eddig leginkább civil kezdeményezések, például a Mindspace szervezet munkájának volt köszönhető. Bízunk benne, hogy hamarosan egyre többen fedezik fel a kerület kincseit és szavaznak bizalmat a benne rejlő végtelen számú lehetőségnek.”

A 8. kerület egyik legnagyobb kihívása, hogy a különböző generációk egyaránt jól és magukénak érezzék azt, valamint, hogy megtalálják egymást azok a kisebb, önálló szerveződések, amelyek mind valamilyen kulturális, művészeti, vagy közösségi értéket teremtve működnek és adnak hozzá a Csarnoknegyed jelenéhez és jövőjéhez. Ilyen egymásra találásokhoz és kooperációkhoz, illetve a kerületben egyre növekvő számú, párbeszédet generáló és nyitott szemléletű helyi szerveződések fennmaradásához elengedhetetlenek a jól működő közösségi terek és érintkezési felületek.