A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Az ÁSZF-et és az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*
Üzenete szövege:*

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

Név:
Email cím:*
Szektor:*
Az ÁSZF-et és az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom
 
   


Einstein lájkolná! Így néz ki egy közösségi iroda Amszterdamban!

Amszterdamról sok minden az eszébe jut az embernek: Van Gogh, a kanálisok, a coffee-shopok és egyéb negyedek. Pedig az építészetük is meglehetősen innovatív. Íme egy vadonatúj közösségi iroda egy régi raktárban.

A 800 négyzetméteres Coworking Amsterdam névre hallgató irodát Graziosi Progetti tervezte a mintegy 4 hektáros Zuidpark üzleti komplexumban. Ebben a közösségi irodában számos munkahely-típus megtalálható, amely az ilyen célú szolgáltatások legfőbb értéke. Összességében 80 munkahelyet alakítottak ki, amelyek között találunk megosztott munkaállomást, bérelhető tárgyalót vagy éppen privát szobákat egyéni, illetve közösségi tevékenységekre. Az elszeparált irodákat és tárgyalókat a helyi hajózási hagyományoknak megfelelően konténerekben alakították ki.

Beton, fém és színek. Nagyjából ezeket lehet kombinálni egy régi raktárban, ha az ódon épületet gatyába akarjuk rázni, és bele kívánjuk csempészni a 21. század igényeit. Itt sem történt más, de mielőtt leszólnánk bármit is, a tér osztása, és azok újabb osztása egy olyan látszólag kaotikus teret hozott létre, ahol valójában mindennek megvan a maga helye. A kooperáció és a privátszféra jól megférnek egymással.

Élénk színek vibrálnak a térben, amelyekkel oldják az építőipari fílinget és szürkeséget. Az esztétikus bútorok pedig megfelelő kontrasztot képeznek a modern térrel szemben, így mégsem érezzük úgy, hogy egy lánctartozás miatt félbemaradt építkezésen tartózkodunk. Illetve dehogynem, csak aztán felébredünk, és rájövünk, hogy ilyesmi nem nagyon van a hollandusoknál. Úgyhogy meg is nyugodhatunk.

Az amszterdami közösségi iroda a rugalmas munkaállomásokra helyezi a hangsúlyt. A szabad terekkel pedig inspirálni kívánja a szolgáltatásait igénybe vevő vállalkozókat és kezdő cégeket, hiszen ha belépünk ide, csakis a növekedés juthat az eszünkbe. Felfelé, oldalra és mindenfelé. A szabadság amúgy is jól áll a hollandoknak, mindezt jól képviseli a bejárat fölött olvasható Einstein-idézet: az igazán nagy és inspiráló dolgokat olyan személyek hozzák létre, akik valóban szabadon dolgozhatnak.