A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Elindult Magyarország legnagyobb ingatlanfejlesztése. Épül a BudaPart a Kopaszi gátnál

Ma letették a BudaPart, Budapest egyik legnagyobb ingatlanfejlesztési projektjének alapkövét a Kopaszi gátnál. A 10 év alatt felépülő új városnegyedben 12 ezer irodista fog dolgozni, és hatezer lakó fog élni. A fejlesztő Property Market Kft. két lakóház és egy irodaház építésével indította el a megaprojektet az 54 hektáros területen.

Épülnek az első lakóházak és egy irodaház

Az űrsebességbe kapcsolt magyar ingatlanfejlesztési piacon egy újabb fejezet nyílt meg, hiszen a Kopaszi gát mellett ma hivatalosan is elkezdődtek a BudaPart kivitelezési munkálatai. Hatalmas volumenű beruházásról beszélünk, amely a helyszínen látszik csak igazán, hiszen ha megállunk a Lágymányosi öbölnél, akkor mindenhol fejlesztési területet láthatunk. Ráadásul fantasztikus atmoszféra veszi körbe a területet, a zöldellő sétányok, az öböl nyugalma és a háttérben a Budai hegyek panorámája olyan perspektívát jelenít meg, amely mindenképpen sikerre van ítélve. A természetközeli fejlesztést jól érzékelteti, hogy az 54 hektárnyi területből 11 hektár a vízfelület, a zöldfelület aránya pedig meghaladja a 45%-ot.

Az első ütemben két lakóépület készül el 265 lakással a Market Építő Zrt. kivitelezésében, amelyek háromnegyede már vevőre is talált, ez is kiválóan jelzi, hogy igazán nagy dolgok születnek most a Rákóczi híd budai hídfője mentén. De elkezdődnek a 20.000 m2-es BudaPart Offices „C” épületének munkálatai is, és a tervek szerint az első bérlők 2019 első negyedévében költözhetnek a falak közé. A mintegy 2400 m2-es nagy alapterületű szintek hatékony alaprajzi kialakítást biztosítanak minden típusú bérlő számára. A lakóházakat a Vikár & Lukács Építész Stúdió, az irodaházat a Szász Építész Stúdió tervezte. A projekt mintegy tíz éves kifutással számol, és végül a remények szerint mintegy hatezer fő fog a BudaParton lakni, és csaknem 12 ezer alkalmazott fog bejárni az új, modern irodaházakba.

Barnamezős mintaprojekt

Az ünnepségen Szeneczey Balázs városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes elmondta, hogy a fejlesztés nagyon magas színvonalon valósul meg, reményei szerint nem csak a 120 méteres magasház miatt lesz ismert a beruházás, hanem a lokáció miatt is kitüntetett projektről van szó. Árgus szemekkel figyeli mindenki ezt a fejlesztést, hiszen még egy évvel ezelőtt is nagy viták zajlottak a koncepcióról, de a tervek megismerése után a viták alábbhagytak, hiszen Budapest új ikonikus projektje kapcsán nyugodtan használhatjuk a fantasztikus kifejezést, folytatta a főpolgármester-helyettes. A BudaPart esetében nem beszélhetünk kompromisszumról, minden kiemelkedő szinten fog megépülni.

A főpolgármester-helyettes hozzátette, hogy a fővárosban sok beruházás van folyamatban, amely részben annak is köszönhető, hogy elkészült Budapest hosszú távú fejlesztési terve, így a befektetők jól tudják előre, hogy a városvezetés hol és milyen infrastrukturális beruházásokat eszközöl, amelyek elengedhetetlenül fontos információk a fejlesztések számára. Továbbá elkészült a főváros barnamezős katasztere, amely megmutatja, hogy hol érdemes fejleszteni. A BudaPart is egy barnamezős beruházás, amely korábban alulhasznosított területnek számított.

Dr. Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere szerint az alapkőletétel egy nagyon várva várt esemény, hiszen hosszú évtizedekig ipari zóna volt a környék, de most végre megújulnak a Kopaszi gáttal szomszédos területek. Mindössze öt percre található a helyszín a belvárostól, vagyis kiváló lokációról beszélhetünk a Duna-parton. Újbuda új meghatározó városrésze fog az évek alatt felépülni, amely országos viszonylatban is kiemelkedő beruházás, folytatta a polgármester. Példaértékű lehet a projekt abból a szempontból is, hogy hogyan lehet átalakítani a Budafokig tartó ipari területet, és a BudaPart ezt a folyamatot gyorsítja fel.

Itt az idő! Minden feltétel adott

Árendás Gergely, a Property Market ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, hogy több tényező szerencsés együttállása viszi sikerre a projektet, amelyek között érdemes megemlíteni: a kiváló lokációt, az ingatlanpiaci konjunktúrát, a stabil tulajdonosi hátteret a biztos finanszírozással, a professzionális szakmai gárdát és a valódi piaci igényeket. Közel egy évtized telt el a Kopaszi gát közparkjának átadása óta, és most adottak a feltételek ahhoz, hogy egy sikeres ingatlanfejlesztés is megvalósuljon a területen, tette hozzá Árendás Gergely.

Újbuda mind a lakó-, mind az irodapiac szempontjából kiemelkedő teljesítményt nyújt: a lakáspiacot tekintve a XI. kerület a főváros egyik legkeresettebb városrésze, ahol az ingatlanárak az elmúlt években átlag feletti értéknövekedést értek el. Az újépítésű lakáspiacon is a kerület az ország legkeresettebb helyszínei között található. Az irodapiacot tekintve pedig Dél-Buda kihasználatlansági rátája a legalacsonyabb, hiszen mindössze 3,6%-os. Sőt, ha szűkebb értelemben Lágymányost tekintjük, akkor ez az arány kevesebb mint 2%.

Különleges helyszín

A BudaPart elhelyezkedése egyedülálló: Budapest központjához közel, 3 km hosszú vízparti szakasszal, gyalogos kapcsolatban a Dunával. Egy olyan XXI. századi városnegyed lesz, amely igazodik a piaci igényekhez, egyedülálló elhelyezkedésével és rekreációs lehetőségeivel a kényelmes otthon, az inspiráló munkahely és a kikapcsolódás hármasát testesíti meg. A közkedvelt Kopaszi gát közparkja a fejlesztés teljes időtartama alatt látogatható, a park területét nem érintik a beruházások.

A három épület építésén túl a fejlesztő jelentős közcélú infrastrukturális beruházást is megvalósít, ezek között legfontosabb a Dombóvári út Rákóczi hídi felhajtója közlekedési csomópontjának átépítése és bővítése, belső út és közmű hálózat kialakítása, és a BudaPart főterének kialakítása. Közel két hektár közterület kerül kialakításra, 7600 m2 közút épül vagy újul meg, 46 új fát ültetnek, és 60 új utcabútor létesül, tette hozzá Árendás Gergely.

A megújuló városnegyedet határoló utak mentén irodaházak ölelik majd körbe a lakóépületeket, a két funkció között csökkentett gépjármű-forgalmú bevásárlóutca kerül kialakításra számos vendéglátóegységgel, de több sportpálya, hotel, óvoda, fitnesz létesítmények is hozzájárulnak az itt lakók és dolgozók feltöltődéséhez. Az épületek átadásával együtt a közterületeket egységes tájépítészeti koncepció alapján alakítják ki, illetve az épületekből gyalogosan mindenkor megközelíthető lesz a Kopaszi gát közparkja.

A projekt egyébként rohamtempóban halad előre, hiszen az Adept dán építésziroda éppen egy éve mutatta be a beépítési koncepciót, és az elmúlt hónapok intenzív tárgyalásai után már indul is az építkezés. Egy éve történt a terület akvizíciója, és ma már kész szabályozási tervekkel rendelkeznek. Jelenleg 2 irodaház és 2 lakóépület engedélyezése fejeződött be, a toronyház tervezése még folyamatban van. A teljes beruházás 6-7 ütemben valósul meg, összértéke több 100 milliárd forint.

Kövesse a realista.hu hírportált a FacebookonInstagramonLinkedinen.