A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Elkészült a létesítménygazdálkodók legfrissebb benchmarking kiadványa

A Létesítménygazdálkodási és Épületüzemeltetési Szolgáltatók Országos Szövetsége (LEO) megjelentette első FM Benchmarking kiadványát, amellyel jelentős előrelépést tett a létesítménygazdálkodási iparág új szakmai sztenderdjének megteremtése felé. A szervezet a mérőszámok közlésével hiányt pótol az iparágban, valamint hasznos és kézzelfogható segítséget nyújt a stratégiai és operatív döntéshozók számára.

Megalakulásakor a LEO legfőbb céljául tűzte ki, hogy szakmai sztenderdeket és átláthatóságot teremtsen, valamint hogy alapjaiban gondolja újra a teljes létesítménygazdálkodási iparág működését. Mindezt a szektor fejlesztésével, működési sztenderdek kialakításával és egy tudásközpont létrehozásával kívánják elérni. Ezeknek a törekvéseknek az első kézzelfogható eredménye a Létesítménygazdálkodók FM Benchmarking kiadványa: a Létesítménygazdákodási mérőszámok 2014-2015.

„Bízunk abban, hogy  szakmai kutatásunk eredményeinek ilyen formában közzétett összegzése nagymértékben hozzájárul majd a létesítménygazdálkodási szakmában dolgozók munkájának hatékonyabbá tételéhez, és egyúttal lehetővé teszi a LEO professzionális és iparági célkitűzéseinek mielőbbi elérését. Meggyőződésünk, hogy egy teljességre törekvő, minden szempontot számba vevő anyagot sikerült összeállítani, amely megfelel a hazai létesítménygazdálkodási szakma információs szükségleteinek” – nyilatkozta Vágó László, a Létesítménygazdálkodási és Épületüzemeltetési Szolgáltatók Országos Szövetsége alelnöke.

A Szövetség 2014-ben létrehozta a Benchmarking munkacsoportot, amelynek élen Décsi Gábor, a DOME FSG ügyvezetője áll, valamint tiszteletbeli tagként részt vett a csoport munkájában és annak technikai adatbázisát biztosította Kuczogi László, a K-ép Stúdió tulajdonosa is. „ A kutatás során a LEO, amely a Magyarországon működő 17 meghatározó létesítménygazdálkodási vállalatot tudhatja tagjai között, a tagvállalati vezetőkön és munkatársakon kívül más iparági szereplőket is sikeresen bevont az adatszolgáltatásba ”- tette hozzá Jászberényi István, a LEO alelnöke.

A kiadvány a felmért adatokon keresztül jól tükrözi a magyarországi üzleti célú ingatlanpiac megoszlását, részletesen elemzi a legjelentősebb iroda-, kereskedelmi- és ipari ingatlanok költség és minőségi adatait és feltárja az FM piac további potenciállal rendelkező területeit. Az ár-érték arányú elemzések lényeges eleme a minőségi szintek mérése is és azok összevetése. Ebből az okból kifolyólag a LEO létrehozta a LEO Standard-ot, hogy legyen egy egységesen elfogadott minőségi besorolás. A  LEO Standard-ban meghatározásra kerültek azok a minőségi elvárások, amelyek teljesítésével általánosan jellemezhető egy modern épület és az hozzá rendelhető szolgáltatások színvonala.
 
„A LEO elkötelezett a felmérés folytatásában, az adatok frissítésében és kétévente történő folyamatos megjelentetésében. Minden iparági szereplőt arra buzdítok, hogy csatlakozzon a kutatáshoz és szolgáltasson adatokat”- nyilatkozta Schmidt József, a LEO elnöke.