A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

Név:
Email cím:*
Szektor:*
 

Elérhető a 'WELL' zöld épület minősítés Magyarországon

Már itthon is elérhető a WELL Building Standard, az épülethasználók jóllétét központba helyező zöld épület minősítő rendszer. A fenntartható építészeti tanácsadással és kutatás-fejlesztéssel foglalkozó ABUD Kft. itthon elsőként nyújt lehetőséget arra, hogy a fejlesztők négy minősítő rendszer ‒ a LEED, BREEAM, DGNB és WELL ‒ közül válasszák ki a számukra legideálisabbat.

A nemzetközi fenntartható épületminősítő rendszerek lehetőséget kínálnak az épületek környezeti hatásainak objektív mérésére. A HuGBC – Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete legutóbbi közleménye szerint az új ingatlanfejlesztések zöld épület minősítése mára Magyarországon is alapkövetelménnyé vált.

Az International Well Building Institute értékelőrendszere egy eddig kevésbé hangsúlyozott, ám annál jelentősebb tényezőre fókuszál: az épületek emberi szervezetre, egészségre, közérzetre és produktivitásra gyakorolt hatását vizsgálja hét szempont ‒ levegőellátás, víz, egészséges táplálkozás, természetes fény, testmozgás, kényelem és szellemi frissesség ‒ alapján.

Előrejelzések szerint a következő években a zöld építészet egészségre, közérzetre, teljesítőképességre gyakorolt pozitív hatásai kerülnek előtérbe, és a trend a fejlesztések zöld értékeléssel kombinált WELL minősítése lesz.

Az ABUD Kft. itthon egyedülálló módon foglalkozik az emberi épülethasználati szokások vizsgálatának területével is: a használói szokások szociológiai szempontú megértése és számszerűsíthetősége a jövőben döntő szerepet játszik majd az energiahatékony épületek tervezésében. Dr. Reith András elmondása szerint ezen kutatás tapasztalatai is jól integrálhatóak lesznek a WELL tanácsadásba.