A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Emberközpontú építészet: várostervezéstől az irodabelsőkig

Építészek új generációja zsongta be az Agora Budapest izgalmas konténerirodáját pár nappal ezelőtt. Florian Frotscher, a londoni Make Architects építésze, az Agora Budapest koncepciójának tervezője, illetve Paukovics Gábor, a Kinnarps „Next Office” szakértője tartott előadást belső építészeknek és a szakmai sajtónak a felhasználót a középpontba helyező külső-és belső terek kialakításáról. A hajózási konténerekből épített high-tech iroda és rendezvényterem többek között az emberközpontú gondolkodásról méltán elhíresült Kinnarps bútormegoldásai teszik még színvonalasabbá.

Mindkét vállalat azoknak a szakmai véleményvezéreknek a táborát népesíti, amelynek elkötelezett célja, hogy fenntartható és valódi igényekre épülő ingatlanok és hozzájuk kapcsolódó terek töltsék meg az irodapiacot. Ennek érdekében szeretnék a tapasztalt építészirodák mellett a fiatal generációt is megszólítani, akik most kezdik el bontogatni szárnyaikat egy-egy irodaprojekt kapcsán és a jövőben szintén hatással lesznek arra, hogy milyen terekben élünk és dolgozunk. Az inspiráló előadások a várostervezéstől az irodabelsőkig felmerülő fontos kérdéseket boncolgatták külföldi és hazai példákkal egyaránt fűszerezve. Ilyen például, hogy pár év múlva várhatóan Magyarországon is a kerékpárok töltik majd meg autók helyett az irodaházak mélygarázsait - az Agorába éppen ezért jelentős számú, nagyjából 1000 biciklitárolót terveznek -, vagy hogy az irodaterek valódi stratégai eszközzé válhatnak egy-egy cég HR politikájában.

Florian Frotscher a Make Architects partnere és az Agora Budapest koncepciójának tervezője világszerte elismert nemzetközi projektjeikről beszélt, kiemelve az Agora Budapestet és annak tervezési folyamatait, amely kapcsán elmondta:

”Az Agora Budapest tervezése során sokat merítettünk Magyarország gazdag kulturális örökségéből és az ország építészeti hagyományaiból és igyekeztünk beépíteni azt az épületegyüttes apró részleteibe. Érdekes az is, hogy amikor belekezdtünk a tervezésbe, egy sokkal szigorúbb és funkcionálisabb épület kialakítását javasoltuk, de ahogyan elkezdtük megismerni a környezetet, illetvelehetőséget kaptunk arra, hogy a jövőbeli felhasználókkal beszélgessünk és helyi tanácsadókkal is megismerkedtünk, sokat lágyult az eredeti koncepció és ez egy sokkal barátságosabb, emberközelibb és nyitottabb épületegyüttes terveit eredményezte. Mindez egy modern munkakörnyezetet nyújt majd a helyszínen dolgozóknak, amelyben a tágas közösségi terek még kellemesebbé teszik majd az Agora hangulatát.”

A Kinnarps „Next Office” szakértője Paukovics Gábor hangsúlyozta, hogy azok a terek fognak igazán jól működni, amelyek a hipotézisek helyett a felmérésen alapuló valódi igényekre épülnek:

“Fontos számunkra, hogy valós tapasztalatokat és valós piaci élményeket osszunk meg az építész közösséggel és velük közösen keressük a megoldást a problémákra, hogy hogyan tudunk közösen olyan tereket átadni az ügyfeleinknek, amik azáltal, hogy a dolgozói igényeknek és munkafolyamatoknak is megfelelnek, a vállalatok üzleti teljesítményét is emelni tudják. Célunk, hogy a fiatal építész közösség is értse, mekkora súllyal is bír egy adott munkakörnyezet egy cég életében: meghatározza annak nem csak mindennapi működését, de üzleti céljai megvalósulását is. Ők pedig, mint ezeknek a tereknek a tervezői, jelentős hatással vannak arra, hogy a vállalatok egy ilyen minőségű tér minden előnyét élvezni tudják, legyen szó akár munkaerő megtartásról, hatékonyabb kommunikációról, a dolgozói elkötelezettség javulásáról vagy a fenntarthatóbb irodai működésről.”