A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Az ÁSZF-et és az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*
Üzenete szövege:*

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

Név:
Email cím:*
Szektor:*
Az ÁSZF-et és az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom
 
   


Ettől lesz sikeres egy vállalkozás

A technológiai fejlődés és a társadalmi tendenciák továbbra is új kihívásokat és lehetőségeket vetnek fel. Ahhoz, hogy ezekkel a változásokkal a vállalatok lépést tudjanak tartani, készen kell állniuk arra, hogy hogyan alkalmazkodjanak a dolgozók igényeihez, hogyan alakítsák ki a megfelelő munkakörnyezetet.

1.Megfelelő pozíción a megfelelő emberek

A munkaerőhiány számos cégnél problémát jelent, azonban ahelyett, hogy kétségbeesetten keresnénk az új munkatársakat, érdemes először a saját irodánkban kutakodnunk. Mérd fel, kinek mik az erősségei! Biztos, hogy a megfelelő pozícióban van, a maximumot tudja kihozni magából? A munkáltatóknak nagyobb hangsúlyt kell fektetniük meglévő a munkatársaik képzésére vagy átképzésére. Minden cégnél léteznek elfedett tehetségek és csiszolatlan gyémántok: teremtsünk nekik lehetőséget új készségek elsajátítására!

2.Generációk összhangja

Jelenleg olyan világot élünk, ahol a munkahelyeken egyszerre akár 4 generáció is megjelenik! A baby boomerek (50+ korosztály), az X, Y és Z generáció (közülük a jelenlegi 18-23 év közöttiek) együttes munkahelyi tevékenysége kifejezetten hatékony munkavégzésről tesz tanúbizonyságot. A vállalatoknak azonban alkalmazkodniuk kell a munkavállalóknak a munkával és technológiával szembeni eltérő tudásához, nem hagyhatják figyelmen kívül a fiatalok és az idősebbek közti eltérő elvárásokat.

3.Figyelmes irodák

Az irodákban a munkahelyi jólét és a személyes élmények talán még a pénznél is értékesebbek. Ezért fontos az egészséges munkakörnyezet és a magánélet egyensúlyának biztosítása a munkavállalók számára. Ha boldog az alkalmazott, jobban teljesít, ezáltal gyarapodik a vállalat. A folyamat hogyanjai: szabadidős tevékenységek szervezése; egészséges ételeket felszolgáló munkahelyi kantinok biztosítása; csendes sarkok kialakítása. De ez csak néhány példa a sok közül, melyet egy cég kínálhat a dolgozói számára.

4.Digitális munkahely

A tervezők általában a tervezési folyamat középpontjába helyezik a munkavállalókat és igényeiket - ez fontos irodák tervezésénél, de legalább ugyanolyan fontos a digitális munkaterületek megtervezésekor. Mire gondolunk pontosan: az alkalmazottak által használt szoftver; hogyan kommunikálnak; a munka tárolásának és megosztásának módja - ezeket mind az emberek igényeit szem előtt tartva kell megtervezni. Végül is a technológia azért van, hogy megkönnyítse az életünket – az irodában is.

5.Közösségi terek

Az utolsó pont nem a hagyományos irodaterekhez kapcsolódik. A coworking irodák úgy tűnik, még egy jó darabig nem mennek ki a divatból. Minek köszönhető ez a nagy népszerűség? Például, hogy olyan tereket kínál, ahol többedmagunkkal dolgozhatunk együtt, de mégis önállóan végezzük a munkánkat. A terek változatosak, általában minden munkastílust kielégítenek. A rugalmas munkaidőnek köszönhetően abszolút személyre szabható a napi munka. Nem utolsó sorban pedig a bérleti konstrukciók is igen kedvezők.

 

g több irodadizájnra vágysz? Látogass el Instagram oldalunkra!