A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Evolúció a szolgáltató központok piacán

Új versenytársak jelentek meg, Portugália, Spanyolország, Litvánia és Bulgária is a riválisaink között van. Azonban Magyarország továbbra is szárnyal, sőt, a befektetők már nemcsak a fővárost, hanem vidéki nagyvárosokat is előszeretettel választják.

A nemzetközi szolgáltató központok (SSC) globális piaca újra átalakulóban van. Az eddigi klasszikus SSC országoknak számító Visegrádi 4-ek mellett a befektetők egyre élénkebben érdeklődnek más európai országok iránt is, hogy itt hozzák létre szolgáltató központjukat. A lehetséges SSC helyszínek között szerepelhet akár Portugália és Spanyolország, délen Bulgária, valamint a Baltikum államai közül Litvánia is. Ezen országokkal kell újonnan versenybe szállnunk a helyszínek kiválasztása során. „A képzett, nyelveket beszélő fiatalok száma, az irodai kínálat, az önkormányzatokkal és egyetemekkel való együttműködés lehetősége, a már működő központok eredményeinek bemutatása, valamint az elérhető állami támogatások szerepelnek a befektetőkkel folytatott legfontosabb tárgyalási pontjaink között.” – mondta Kis Tünde, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) elnökhelyettese az SSC Heroes és a Kinnarps által szervezett „Next Generation Shared Services Day” idei fórumán május 25-én.

A hazai szolgáltató központi iparág egyelőre szárnyal; Mintegy 100 SSC foglalkoztat 42 ezer embert. Az átrendeződés azonban itthon is észrevehető: míg korábban szinte csak Budapesten jöttek létre szolgáltató központok, a fővárosi piac telítődésével egyre növekszik az érdeklődés a nagyobb vidéki városok iránt, akár a meglévő budapesti központ melletti második helyszínként, de arra is van már példa, hogy egy nagyvállalat eleve Budapesten kívül hozza létre szolgáltató központját. Ilyen a Flowserve Corporation, amely tavaly tavasszal választotta Debrecent az újonnan létrehozott globális pénzügyi központjának helyszínéül. A város iránti növekvő érdeklődés kiszolgálását célozza meg Debrecen legújabb irodapiaci fejlesztése, a Forest Offices Debrecen, amely modern megjelenésével, műszaki és szolgáltatási színvonalával a legmagasabb igények kielégítésére is alkalmas. Debrecen legmodernebb irodaház lesz, összesen mintegy 22 000 négyzetméternyi irodaterülettel. Mivel szomszédságában a Nagyerdő és az Egyetemi Campus található, ezért elhelyezkedése és zöld környezete, valamint az épületben és a környéken elérhető sokféle szolgáltatás révén Debrecent még vonzóbb helyszínné fogja tenni a nemzetközi szolgáltató szektor számára.

Hologramos meeting termek, avagy a kiterjesztett valóság az irodai mindennapokban

A jövő egyértelműen a távoli tudásátadásé és a csökkenő utazási költségeké, hiszen a virtuális meetingtermek elképesztő ütemben fognak fejlődni: hologramos találkozókon fogunk részt venni, és a tréningek is teljesen más vizuális élményt jelentenek majd a kiterjesztett valóságnak hála. Továbbá a maximálisan rugalmas munkaidő, az otthonról végzett munka és az automatizálás következményeként lecsökkentett munkaerőállomány drasztikus, 50 %-kal csökkentett irodai térigényben fog megmutatkozni – jósolja Arjen Sader, SSC szakértő az EY-tól.  Lassan búcsút mondhatunk az asztali számítógépeknek és a laptopoknak is, hiszen egyre inkább tableten, vagy a vállalatvezetési rendszerbe maximálisan integrált okostelefonokon fogunk dolgozni.

Digitális transzformáció a HR-ben is

Itt az idő, hogy a digitális transzformációra felkészüljön az SSC szektor HR részlege is. Balázsik Péter, az SSC Heroes alapítója és ügyvezetője a rendezvényen rámutatott, hogy az álláskeresés teljesen átemelődött az online térbe, és az egész folyamat nagymértékben felgyorsult. Ma már a jelentkezők jelentős része online előszűrő és videóinterjús szoftvereken keresztül jut el a vállalathoz és nem szeretnének végigmenni a többhetes – esetleg több hónapos – interjúsorozaton.  A jövő a digitális térben mozgó álláskeresőké és a felgyorsult toborzási folyamatoké. Ez láthatóan kihívások elé állítja a HR szakmát, de a transzformáció mindenképp kifizetődő: gyorsabban betöltött pozíciók, költségmegtakarítás, elégedettebb álláskeresők.