A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Extravagáns irodaházak Budapesten

Budapesten és néhány agglomerációs helyszínen igazi gyöngyszemekre bukkanhatunk, amelyek az irodapiac különleges színfoltjai. Ezek a kisebb méretű, exkluzív, különleges dizájnnal megáldott irodaházak az innováció igazi élharcosai. Most öt épületet gyűjtöttünk össze a teljesség igénye nélkül.

Magyar Autóklub Irodaház, Budapest

A Magyar Autóklub irodaháza meglehetősen szokatlan tömbjével kiemelkedik a kortárs építészet produktumaiból. A Lukács és Vikár Építészstúdió terveit 2010-2011 között realizálták Újpest-Városkapu közelében, így összességében egy bruttó 3400 m2-nyi alapterülettel rendelkező épületet kaptak. Az unikális formavilág célja a reprezentáció volt, hiszen egy új ikonikus ingatlan született, amely tele van a tevékenységi kört jelző megoldásokkal. Szinte lezser módon formálódik az irodaház, amely egy „A” betűt alkot utalva az autó és az autóklub szavakra.

A szokatlan megjelenés már-már a legmenőbb nagyvárosok extravagáns épületeivel rokonítja a székházat, ami mifelénk még meglehetősen ritka látványosság és úttörő jellegű merészség. A ház meghatározó eleme a szinte a földből előbukkanó szalag, amely egy hurkot képezve önmagát keresztezi, majd ismét visszatér a földre. Mintha az épület és az autóklub gigantikus monogramja vagy logója lenne. A szalag anyaga fém, amely az autók karosszériájára utal, míg a másik domináns anyag az üveg függönyfal. A földszinten és a legfelső szinten fedett-nyitott tér található, ezek veszik közre a hét emeletet, ahol az irodák is üzemelnek.

Geometria Irodaház, Budapest

A Geometria Kft. Medvei utcai irodaházát egyfajta kubista extravagancia jellemzi – ha egyáltalán a 21. században még érdemes kategorizálni az épületeket –, amelyre már a világsajtó is felfigyelt korábban. A 3h építésziroda tervei alapján épült – 1350 négyzetméternyi hasznos alapterületű – irodaház szerényen meghúzódik a lakóházak mellett. Az épület egyediségét az adja, hogy egyrészt egy magyar cég saját magának terveztette, másrészt pedig különleges homlokzati és építészeti megoldásaival kiemelkedik a legújabb kori hazai kereskedelmi ingatlanfejlesztések közül. Az 1986 óta működő, magyar tulajdonú Geometria Kft. egyébként térinformatikai szolgáltatásokat nyújt partnereinek – alapvetően a közművállalatoknak.

A négyszintes épület tervezésénél ügyelni kellett arra, hogy egy kis foghíjtelekről van szó, amelynek ideális kihasználhatósága miatt igazán különleges megoldással kellett előrukkolni. A mélygarázsba autóemelővel lehet lejutni, ez is bizonyítja, hogy mennyire patikamérlegen egyensúlyozták ki az egyes funkciókat és helyiségeket. Az egymásra pakolt dobozokból felépülő irodaház folyamatos mozgásban van, ez a dinamizmus és lendület szinte kirobbantja a helyéről. A lapos tetőn extenzív zöldtető található, alacsony hőmérsékletű vízzel – zéró szennyezés kibocsájtással – hűti-fűtik a födémszerkezetet, amelyet a legfelső szinten elhelyezett levegős hőszivattyú táplál. Az átrium feletti üvegtetőt nyári éjszakákon kinyitják, és a földszintről bevezetett friss levegővel szellőztetik át a házat.

Sauflon Innovációs Központ, Gyál

Az 1985-ben alapított angol Sauflon Pharmaceuticals Ltd. közel 60 országban értékesíti kontaktlencséit és többfunkciós ápolószereit, gyáli termelőüzemében 2008-ban kezdődött meg a termelés. A cégvezetés pár éve úgy döntött, hogy Magyarországon egy innovációs központot is alapítanak. 2012-ben előzetesen egy tervpályázat keretében a Földes és Társai Építésziroda Kft. munkáját választotta ki az angol vezetőség. A feladat az volt, hogy az új innovációs központ mutassa be a Sauflon legújabb technológiáit, miközben üzleti, konferencia és tréning funkciók kialakításával egy multifunkcionális tér jöjjön létre.

Az Innovációs Központot 2014-ben adták át Gyálon, a fejlesztés egyedisége pedig abban rejlik, hogy nem egy önálló ingatlant építettek, hanem a gyártócsarnokon belül alakították ki az új funkciókat. A mindössze négy hónap alatt megvalósult fejlesztés úgy tűnik fel, mintha egy patyolattiszta laboratóriumba érkeznénk. Igazi high-tech hangulat uralja a létesítményt, miközben ügyeltek arra, hogy organikus díszletek és letisztult bútorok tegyék még különlegesebbé a központot. Az indusztriális adottságokat és díszleteket egészen különleges futurisztikus elemekkel vegyítették, így egy semmivel sem összetéveszthető, unikális konstrukció jött létre. A doboz a dobozban típusú kialakítás meghatványozza a látványt.

K6 irodaház, Skyscanner, Budapest

Az irodaház az 1980-as évek jellegzetes foghíjbeépítése volt a pesti Belvárosban, amely a Műcsarnok Vállalat belvárosi kiállítóterének és irodaházának készült. A Károly körút felőli keskeny homlokzatot a geometrikus posztmodern jegyében három hasáb uralta. Később a tulajdonosváltáskor az volt az elképzelés, hogy a belső tereket több bérleményre osztják, így jobban hasznosíthatóvá válik, amelynek során a homlokzathoz is hozzányúltak. A K6 néven – Takács Viktor tervei szerint – újjászületett épület korszerű acél-üveg homlokzatot kapott, miközben a historikus szomszéd épületek arányaihoz is kissé jobban illeszkedik.

2014-ben költözött a K6 irodaházba a Distinction, amelyet felvásárolt a Skyscanner utazási keresőoldal. A belső terek újradizájnolási projektje 2015-re őszére készült el a MádiLáncos Studio jóvoltából, így ismét egyetlen cég igényeire formálták a mintegy 1300 m2-nyi munkateret. Már az ikonikus irodaház földszintjén különleges hangulatba kerülünk, hiszen egyfajta scifi díszletek vesznek körül. Ha körülnézünk bármelyik szinten, az ötletek cunamija szinte magával ragad mindenkit. Mivel a szűk alaprajzi struktúra miatt csupán az utcafronton találhatók ablakok, így a lépcsőházból belépve fokozatosan kellett a tervezőknek megnyitni a homlokzat felé a teret. Az ötödik emelet az iroda leglátványosabb eleme, hiszen itt található a közösségi tér az étkezővel együtt.

Food Base Irodaház, Gödöllő

Az aromák és illóolajok gyártásával, forgalmazásával foglalkozó, 100%-ban magyar tulajdonú Food Base Kft. 2014-ben bízta meg a Reload Építészstúdiót (Petőcz-Tóth Anikó és Csizmadi Péter), hogy a régi épülethez illeszkedve egy új gyártócsarnokot és irodaházat tervezzen a Gödöllői Ipari Parkban, sőt, az irodaterek tervezése és belsőépítészeti kialakítása is az építésziroda reszortja volt. Meglehetősen izgalmas kihívás volt több funkciót egymás mellé helyezni, miközben az irodai munkatársak részére trendi munkakörnyezetet teremtettek látványos enteriőr megoldásokkal.

A belső terekben található unikális megoldások úgy illeszkednek az indusztriális miliőhöz, hogy eközben a belvárosok trendi city-hangulatát is megjelenítik, ahol a legmenőbb szolgáltató, technológiai cégek vagy éppen startupok dolgozhatnának. Az összesen 600 m2-nyi alapterülettel rendelkező háromszintes irodaház magja a 9 méteres átrium, amely mintegy függőleges tengelyként meghatározza az enteriőr karakterét. Az átrium két egységre választja az irodaház belső terét, amelyeket az első és második emeleten látványos híd köt össze. Mivel az ingatlanegyüttes a Gödöllői Ipari Park egyik legszélső telkén helyezkedik el, ezért szinte beleolvad a tájba, a Gödöllői dombság nagyszerű díszletei veszik körbe.

Az irodaházakról itt írtunk részletesebben (+képek):

Geometria Irodaház

Sauflon Innovációs Központ

K6 irodaház

Food Base Irodaház