A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Ez a gigaprojekt Manhattan és Amerika legnagyobb ingatlanfejlesztése

A kivitelezés alatt álló Hudson Yards az USA történetének legnagyobb magán ingatlanfejlesztése, és New Yorkban is a legnagyobb fejlesztés a Rockefeller Center megépítése óta. Lakóházak, irodatornyok és pláza épül mintegy 2 millió négyzetméternyi lakó- és kereskedelemi területet kínálva.

 

A projekt városrendezési célja, hogy a manhattani üzleti negyedet kibővítse nyugati irányban a Hudson folyó felé lakóépületekkel, irodatornyokkal, kiskereskedelmi komplexummal, csúcskategóriás éttermekkel, múzeummal és egy több mint 200 szobás luxusszállodával. A fejlesztés második fázisa pedig a 11. sugárúttól nyugatra további lakóépületeket, zöldterületet és egy köziskolát foglal magában.

A fejlesztők szlogenje szerint a Hudson Yards a kultúra, a kereskedelem és a gasztronómia győzelmét hirdeti, egy olyan technológiai csoda, amely fenntarthatósággal, valamint a közterületek és a zöld parkok harmóniájával párosul. Manhattan nyugati részét olyan építészirodák segítségével formálják újjá, mint a KPF, a DS+R, a Foster+Partners és a Heatherwick. 

Számos épület kivitelezése gőzerővel zajlik, 2018-ra már szinte kész is lesz az új városnegyed. A 30. utca és a 11. sugárút északkeleti sarkában található 15 Hudson Yard lesz az első lakóépület, amelyet a gigafejlesztés keretében átadnak. A 2018-ban megnyíló, csaknem 100 ezer négyzetméteres épületet a DS+R tervezte a Rockwell Grouppal együttműködve, és az ún. High Line mentén épül. A torony több mint 900 méter magas lesz és 391 lakást kínál majd megvételre vagy bérletre.

 

A lakóházban csaknem 4 ezer négyzetméteren találhatók majd azok a szolgáltatások, amelyeket a lakók igénybe vehetnek. Az 50. emeleten alakítják ki a wellness központot, ahol aquaközpont és fitneszcentrum várja az érdeklődőket, plusz lesz itt szépségszalon és gyermekek számára játszóterem. Az 51 emeletes épület saját étkezővel, borkóstolóval, klubszobával is rendelkezik majd – utóbbiban biliárdasztalok, kártyaasztalok várják a játékosokat, de lesz itt egy golfklub is. A torony tetején a város legmagasabban fekvő lakossági szabadtéri terét alakítják ki.

A Shed névre keresztelt kulturális központ is a megvalósítás felé halad, már áll az acélszerkezete, és várhatóan 2019-ben adják át. Itt fog a Hudson Yards és a High Line találkozni. Ellenben a 10 Hudson Yards épületet már át is adták a 10. sugárút vonalán. A 275 méter magas épület olyan cégeknek ad otthont, mint a L’oreal USA, vagy éppen az SAP.

 

A fejlesztés legmagasabb épülete a 30 Hudson Yards irodatorony lesz, amely mintegy 395 méternyi magasságba nyúlik majd. A felhőkarcoló lekörözi az Empire State Buildinget, és a város legmagasabban elhelyezkedő szabadtéri kilátóját is itt alakítják ki. Az épületet összekötik a föld alatt a legközelebbi metrómegállóval.

Az 55 Hudson Yards névre hallgató irodaház mintegy 100 ezer m2-nyi területet kínál majd 2018-tól, és a Hudson Park dél-nyugati részén épül fel. A 238 méteres torony 10. emeletén a külső teraszról pazar kilátás nyílik majd a parkra. Az ingatlan homlokzata New York egyes ikonikus épületeinek stílusára hajaz, mintegy történelmi miliőbe ágyazva a fejlesztést, így a Sohóban található öntöttvas homlokzatok és a korai modernizmus is megjelenik az épületen.

 

A teljesség igénye nélkül érdemes még megemlíteni az ún. Vesselt, amely a hajóformája miatt kapta a nevét. Ez egy interaktív struktúra, amelyre fel lehet mászni és 2500 lépcsővel megspékelve egy mérföldnyi útvonalat kínál egy nyilvános kert felett. Valójában egy installáció, ahol különleges élményekre tehet szert a használója, a közterületek és a kertek furcsa egyvelege.

Persze a kiskereskedelem sem hiányozhat a beruházásból, hiszen egy 100 ezer négyzetméteres plázát is felhúznak a Hudson Yards 10-30 között, ahol divatüzletekben és éttermekben tölthetik az idejüket az ide látogatók. Több mint 100 luxusbolt fog megnyílni, és a bevásárlóközpontot összekötik a High Line-nal és a metróval is.

 

Érdemes még megemlékezni a gigafejlesztés mellett haladó High Line-ról, amely a régi magasvasút nyomvonalán kialakított közpark, és egy igazi urbanisztikai csoda. A High Line első szakaszát 2009-ben, míg a harmadikat 2014-ben adták át. Az áruszállítást szolgáló vasútvonal 1934-től 1980-ig üzemelt, utána sorsára hagyták, és a tetejét benőtte a növényzet. Az ezredfordulóig bontásra szánták, de akkor két helyi lakos lobbizni kezdett a megmentéséért. Addigra a környék egy része felkapott lakónegyed lett. Létrehoztak egy 2,3 km hosszú parksávot, amely a magasban kígyózik Manhattan felhőkarcolói között, és friss levegőt, csendet, sportolási lehetőséget kínál, miközben alul dübörög az autóforgalom.

 

Kövesse a realista.hu hírportált a FacebookonInstagramonLinkedinen.