A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Ez a világ egyik legmenőbb bankszékháza!

Osló tengerparti részén, Bjørvikában építették fel a DNB Bank három tömbből álló ingatlankomplexumát, amely nem csak különleges építészeti megoldásaival hívta fel a világ figyelmét magára, hanem a szomszédos Oslo fjord fantasztikus természeti tájat is kínál az itt dolgozóknak.

A DNB Bank székházát Osló Barcode negyedében alakították ki 80.000 m2-nyi hasznos alapterülettel, amelynek közelében található a város központi pályaudvara és az Operaház is gyalogosan elérhető a tengerparton. A komplexum mindhárom tömbje különleges megoldásokat tartalmaz. Az „A” épületet az MVRDV, a „B”-t az A-lab, míg a „C”-t a Dark Arkitekter tervezte. A negyed egyébként Osló új belvárosi irodanegyede, amely a tenger felől nézve csodálatos látványt nyújt.

Az „A” jelzésű ingatlan a fő épület, ahol 17 emeleten 36.500 m2-nyi belső teret alakítottak ki. A projekt célja olyan identitást és szinergiát kialakítani a bank számára, amely a közösségi és demokratikus kultúrát jeleníti meg a munkatársak és az ügyfelek számára. Az egyedi homlokzati megoldások láttán úgy tűnik fel az épület, mint egy erős szikla, amelynek formáját a természet alakította. A szikla mélyedésekbe pedig zöld teraszokat terveztek, így a közeli fjordokkal együtt az épület teljes harmóniába került a természettel.

Egyébként az épületen belül 2000 flexibilis munkahely áll rendelkezésre, miközben az ingatlan egyes elemeinek pixeles kialakítása számos belsőépítészeti megoldást támogat, ráadásul minden szint abszolút unikális, egyetlen uniformizált emeletről sem beszélhetünk. A panorámás tetőszinten egy 140 fős kantin fogadja a dolgozókat, a tréningszoba pedig 250 munkaállomást tartalmaz.

A „B” épületet is meghatározta, hogy a viszonylag szűk területen kellett egy különleges formavilággal rendelkező ingatlant tervezni. A 22.000 összalapterületű 15 emeletes házban 8 szinten irodákat, míg 7 szinten lakásokat alakítottak ki. Természetesen itt is rugalmas alaprajzzal rendelkező irodákat lehetett tervezni, míg a lakásokat hatalmas teraszokkal látták el. A lakásokat tartalmazó épületrészen egy nagyon látványos fedett közösségi tér és park is várja az itt lakókat.

A „C” jelzésű épület is kínál természetesen egyedi megoldásokat. A 12.000 m2-nyi hasznos összalapterülettel rendelkező 15 emeletes ingatlanban irodák és közösségi szolgáltatások kaptak helyet, ahol 5.000 munkahely várja az alkalmazottakat. A két felső szinten étterem és bár található, a tetőteraszon pedig 360 fokos panoráma is boldogítja az itt dolgozókat. Az épület oldalán egy ferde panorámalift köti össze a tetőteraszt a földszinti étteremmel a Dronning kapunál, amely egyben Osló egyik új sugárútjához is vezet.

Egy két emeletnyi magas nyilvános passzázs áthalad az épület földszintén, amely aztán a város központi pályaudvarához vezet. A lépcsőzetes formájú épület minden egyes lépcsőfoka két emeletnek felel meg, a déli homlokzat a fjordok, míg az északi homlokzat a város felé néz. A zöld teraszok is azt a célt szolgálják, hogy az itt dolgozók előtt egy fantasztikus panoráma bontakozzon ki, ráadásul ezek a mini parkok a belső közösségi terekhez kapcsolódnak, amelyek kétszintes magasságukkal szintén különleges hatást gyakorolnak a szemlélőre.

Fotók: scyscrapercity.com, pinterest