A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Ez a világ legokosabb és legzöldebb irodaháza

A világ egyik legfenntarthatóbb irodaépülete az amszterdami Edge irodaház, amely a BREEAM minősítő rendszernél kiemelkedő 98,4%-ot ért el. Az épületben számos smart megoldás szolgálja az itt dolgozók kényelmét, miközben belső terei is lenyűgözőek.

A Deloitte holland központjaként működő amszterdami Edge a világ legfenntarthatóbb irodaépülete, hiszen a BREEAM minősítés során 98,4%-ot ért el. A 2015-ben átadott épület a legjobb „fejvadász”, hiszen egyre többen szeretnének a Deloitte-nál dolgozni, vagyis az Edge egy különleges employer branding megoldás is. A hatalmas üvegfalak között minden átlátható, a 40 ezer m2-es épület összterületének negyedén találkahelyek, tárgyalók és egyéb közösségi helyszínek vannak kialakítva, a mintegy 2500 alkalmazottra csak 1000 munkaállomás jut.

Peter Bommel, a Deloitte Netherlands ügyvezetője úgy fogalmazott, hogy nem csak fenntartható épületet szeretnének működtetni, hanem egy valóban innovatív és inspiráló munkahelyet hoztak létre az alkalmazottak számára. Bár rengeteg üres iroda van Hollandiában, mégis új épületben gondolkodtak, hiszen a régi házak kevésbé energiahatékonyak és a jövő irodakultúráját sem lehet tökéletesen beilleszteni a régi falak közé. Ezért a Deloitte a OVG Real Estate ingatlanfejlesztő céget kérte fel, hogy váltsa valóra a víziójukat.

Az épület több elektromos energiát termel, mint amennyit fogyaszt: ez a teljesítmény a napelemeknek és a földalatti termikus energiatárolóknak köszönhető. A LED-világítási rendszer 80%-kal hatékonyabb, mint a hagyományos világítási módszer. Az esővizet összegyűjtik a tetőről és az erkélyekről, és a kertek öntözésére, valamint a vécék öblítésére hasznosítják. A homlokzatok pozíciója is tudatosan úgy lett tervezve, hogy a nap energiáját minél maximálisabban ki tudják használni.

Az innovatív világítópanelek 28 ezer szenzort tartalmaznak, amelyek érzékelik a mozgást, a fényt, a hőmérsékletet, a páratartalmat és a szén-dioxid szintet. A szenzorok a facility menedzserek számára értékes adatokat szolgáltatnak, hogy az épület egyes területeit mikor és hogyan használják. Például olyan infót is kapnak, hogy ha egy adott helyiségcsoportot aznap éppen nem használják, akkor ott nem szükséges takarítani. Hosszú távon pedig a nem használt szobákat akár be is zárhatják az energiatakarékosság érdekében.

A 15 emeletnyi magasságú átrium és az ikonikus ferde üvegtető kívülről úgy tűnik, mintha egy gigantikus ék levágta volna az épület tetejét. Az üvegfelületek elárasztják a belső tereket napfénnyel, miközben hangszigetelőként a közeli autópálya és a gyorsvasút zaját kiszűrik. A hatalmas átrium az épület természetes gravitációs központja, hiszen az emeletek között található panelek segítségével a természetes ventilláció is megtörténik, így az elhasznált levegőt kiengedik, és helyére mindig friss oxigén érkezik.

Személyre szabott szolgáltatásokat is kínálnak. Így például egy olyan szoftvert fejlesztenek a mobilapplikációhoz, hogy a kávégép felismerje a felé közeledő munkatársat, és már előre felkínálja számára a megszokott terméket. Az app mindennap jelzi azt a munkaállomást is, amely a felhasználók preferenciáinak a legjobban megfelel, hiszen senkinek sincs dedikált ülése, miközben a dolgozók kontrollálhatják a fényviszonyokat és a klímát maguk körül. Többféle munkahely-típus közül választhatnak, hiszen van ülő vagy álló munkaállomás, tárgyaló vagy erkélyen található munkaállomás, netán fókuszszoba. A meeting pontos helyének megadásával az app javaslatot tesz az útvonalra is.

500 kerékpár számára alakítottak ki parkolót. Ha mégis autóval érkezik valaki, akkor az autóját azonosítja a rendszer, megmutatja a szabad parkolókat, valamint az érkezés és távozás idején LED-világítást biztosít. Bár tele van az épület okos megoldással, a személyes adatokhoz, mindennapos szokásokhoz, a dolgozók hollétéről, találkozásairól szóló infókhoz nem férhetnek hozzá a menedzserek, mert ezek érzékeny adatnak számítanak, és azokat az adatvédelmi törvény védi.

A hatalmas üvegfalak új követelményeket szabtak a menekülési útvonalak jelzéseinek kialakításában is.  A jelzéseknek nappal is jól láthatóknak kell lenni, hogy vészhelyzet esetén az emberek könnyen követhessék az előírt útvonalat. Az ABB Guideway megoldását alkalmazó vészvilágítási rendszerével követendő modellként áll a szakemberek előtt. A zöld színű piktogram táblák energiafogyasztása a LED-világításnak köszönhetően 57%-kal kevesebb, mint a hagyományos fénycsöveké. A 100 ezer üzemórás élettartamának köszönhetően tízszer ritkábban kell fényforrást cserélni a 12 éves periódus során.      

Kövesse a realista.hu hírportált a FacebookonInstagramonLinkedinen.