A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Ez fog történni az európai ingatlanpiacon 2018-ban

Emerging Trends in Real Estate® Europe címmel a PwC és az Urban Land Institute átfogó felmérést készített, amely az európai ingatlanpiac 2018-as trendjeit vázolja fel. A válaszadók 76%-a úgy véli, hogy a megtérülés egyre nagyobb erőfeszítést igényel majd az ingatlanpiacon.

Összességében a kontinens prominens szakértői optimisták az európai ingatlanpiac vonatkozásában, a válaszadók közel fele szerint az elkövetkező öt évben az európai gazdaság további növekedése várható. Ugyanakkor a geopolitikai szempontok előtérbe kerülnek, a regionális helyett tovább erősödnek a globális szempontok.

Az ingatlanszektor egyre összetettebbé válik, miközben átláthatóbb és hozzáférhetőbb is lesz. Bármi legyen is az eredmény, biztos, hogy az ágazatnak új készségekre van szüksége, új módokon kell együttműködnie más iparágakkal, a szereplőknek új üzleti modelleket kell alkotnia, hogy túléljenek és versenyképesek lehessenek az új ingatlanpiaci ökoszisztémában.

Az európai ingatlanpiac alapvető dilemmája – ahogyan azt már évek óta megfigyelhető – a megfelelő eszközök rendelkezésre állására vonatkozik. A megkérdezettek több mint háromnegyede azt gondolja, hogy a befektetők nagyobb kockázatot vállalnak az elvárt megtérülés érdekében, amely a piac egyik meghatározó trendje lesz. Ezzel párhuzamosan a szakemberek azt várják, hogy legerősebb piacokon a prime vagyonelemekre összpontosítanak a befektetők.

A prime ingatlanok túlértékeltek, és a kontinens jelentős részén igazi kihívás lesz a megfelelő értékmeghatározás a bizonytalan és kiszámíthatatlan környezetben. Ennek ellenére a piac erős marad, amit a nagy beruházások már 2017-ben is igazoltak. Bár a Brexit továbbra is meghatározó kérdés az európai piacon, és ez részben meghatározza az Egyesült Királyság ingatlanbefektetési trendjeit, még van néhány nyitott kérdés London hosszú távú státuszában.

A felmérés rangsorolta az általános befektetési és fejlesztési kilátásokat a nagy európai városok ingatlanpiacán. Nem meglepetés, hogy a német célpontok viszik a prímet, így Berlin a legnépszerűbb város, utána következik Frankfurt Koppenhágával együtt; majd a müncheni és a hamburgi helyszínek fértek fel a dobogóra.

Frankfurt, vagyis Németország pénzügyi központja számára kézzelfogható előnyökkel jár a Brexit, bár egyesek szerint ennek hozadékát jelentősen túlértékelik. Koppenhága szintén figyelemre méltó város, amely jól teljesít a lakó ingatlanpiaci fejlesztéseknek köszönhetően: ennek hátterében a foglalkoztatási ráta jelentős növekedése figyelhető meg. A befektetők mindenféle lakóingatlan típus iránt érdeklődnek, de különösen a diákszállások piaca népszerű.

A megkérdezettek úgy vélik, hogy az elkövetkező években a téroptimalizáció kerül a bérlők érdeklődésének középpontjába, a legfontosabb szempont ezért a nagyobb rugalmasság elérése, amiért hajlandók a bérlők többet is fizetni. A munkahelyi környezet a legnagyobb hatást gyakorolhatja a bérlők/befektetők ingatlanstratégiájára az elkövetkezendő 3-5 évben.

A városiasodás volt a legfontosabb jelenség az ingatlanstratégiák megalkotásában az elmúlt években, azonban sokan úgy vélik, hogy ez a hatás gyengül az elkövetkezendő években, miközben az életmódváltozások miatt elmosódnak a határok a magánélet és a munka között, amely a vegyes használatú fejlesztések erősödését hozhatja magával.

A lakások, a közterületek, a közlekedési funkciók és a kereskedelmi fejlesztések holisztikus keveréke iránti igény ma már a sikeres városrehabilitáció központi tétele. A beruházási perspektívából az ingatlan és az infrastruktúra közötti kölcsönhatás új ingatlanbefektetési lehetőségeket hoz magával. Az ingatlanszektorban megjelenő innovációk pedig sokkal inkább fókuszálnak a közösségre, mint az egyénre.