A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

Név:
Email cím:*
Szektor:*
 

Ez nem semmi: egy kilométer hosszú asztal és interaktív falak!

Japánban tudják, hogyan nyűgözzék le a vendégeket és az ott dolgozókat! Nézzük meg, milyen különleges irodát sikerült kreálnia a Teamlab csapatának.

A Teamlab a DMM.com számára olyan irodai extrákat tervezett, hogy a képek láttán leesik az állunk! A népszerű videó- és játék streamelő cég központja Tokióban található, összesen öt emeleten dolgozik a 3000 munkatárs. A lobbitól kezdve a munkaterületekig minden helyiségben valamilyen művészi, vizuális elemek láthatóak, melyek vidámabbá teszik a dolgozók mindennapjait.

Kezdjük például az iroda előterével, ahol egy digitális vízesés várja a kollégákat. Az ajtó körül futó víz áramlása átlátszó képernyőként működik a bejárat és az egyéb terek között. Amikor valaki közeledik a virtuális vízeséshez, átlátszóvá válik a felület, és megmutatja, mi található a másik oldalon. A mozgásérzékelős képernyő miatt a bejárat jellege gyorsan változik a látogatók mozgása alapján – az volt a cél, hogy a lobbi kinézete ne legyen unalmas.

Miután átjutott valaki a vízesésen, a dolgozók és a látogatók buja zöld növények közt találják magukat egy hosszú folyosón. Ez a virtuális elemekkel és élő növényekkel megspékelt sétány digitális állatok közt kalauzolják a vendégeket. Az interaktív fal nemcsak látványos, hanem hasznos is, ugyanis információt közöl a termekkel kapcsolatosan. A tárgyalótermek is a természet csodáiról kapták neveiket, A-tól Z-ig betűrendben, az antilopoktól a zebrákig összesen 26 tárgyaló áll a dolgozók rendelkezésére.

Ha ez nem lenne elég, akkor ott van még az egy kilométer hosszú íróasztal, mely körbeöleli az egész irodát! A 27. emeleten található asztaloscsoda közös munkára ösztönzi a dolgozókat – természetesen – nem kevés vizuális élménnyel fűszerezve. Az asztal hullámzása a vizek mozgását imitálja, különösen látványos ez a kék-fehér open office-ban.