A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Ez tényleg nem a vaskalaposok klubja

A WPP kommunikációs multi fazonigazításra adta a fejét, számos cégének munkakörnyezetét alakítja át. Az első „áldozat” a Maxus volt. A terveket a Bold Collective szállította, és a cél az volt, hogy az unikális környezet és a személyesség uralja a tereket. Hát sikerült!

Maxus a cégcsoport ügynökségei közül a legkisebb, ezért nagyszerűen betölthette a kísérleti nyúl szerepét. Mindenesetre a vállalatcsoport többi tagja csak irigykedhet rá, mert valóban otthonos miliőt hoztak létre, ahol néha már úgy érezhetjük magunkat, mintha nagyszüleink házában járnánk egy-egy nyári vakáció alkalmával. A dolgozók egyébként nagy lelkesedéssel tervezgettek, hiszen a vezetés megengedte, hogy az első átalakítás során a dolgozók is beleszólhassanak az alaprajzi elrendezésbe, hogy egy olyan munkakörnyezet jöhessen létre, amelyre az alkalmazottak is büszkék.

Egyébként a méretekre jellemző, hogy ez a legkisebb gyermek, ez a „Maxus-gyerek”, amely csupán négy éve született, azért kábé 2000 embernek ad munkát. Szegény, árva legkisebb fiú, amely egy igazi multikulturális családban született, hiszen az egyik vezetője Mumbai-ban, a másik Londonban dolgozik, de Szingapúrban is székel valamiféle oldalági főnök. Az utóbbi három évben a leggyorsabban növekvő médiaügynökség címét is kiérdemelte, szóval érti ő a globalizmus nyelvét, pedig még csak óvodába jár.

Visszatérve az irodakialakításhoz, a tervezők célja többnyire mindig ugyanaz, valami nagyot dobbantani. Így itt Sydney-ben is egy „másfajta”, unikális, és dinamikus térben gondolkodtak. Valami olyasmit akartak létrehozni, ahol kiderül, hogy ez a társaság maga vidámság, akik magukat sem veszik teljesen komolyan, és ahol a frissesség mindent áthat. Az új kialakításnak emellett természetesen praktikus igényeket is ki kellett elégítenie, így az ügyfelekkel és más ügynökségekkel együttműködő munkakörnyezetet hoztak létre.

Az igényeket összegyűjtve a Bold Collective végül egy igazán sokrétű teret kreált a Maxus számára, ahol az újrahasznosított téglafal, a kockás szőnyeg, az antik jellegű kézműves asztal és a boxzsák nagyszerűen megférnek egymással. A boxzsák egyébként az állandó küzdelmet, a megrendelők kegyeiért vívott harcokat is szimbolizálja, vagyis a vidámság és a lazaság ellenére az alkalmazottak egy pillanatig sem felejtik el, hogy nem egy teadélutánon múlatják a mindennapjaikat. A tárgyak látszatra véletlenszerű halmaza egységes „végterméket” jelenít meg, amely a modern, a vintázs és a nem-konvencionális anyagokra és termékekre épít. Ha valaki ezek után is átlagosnak gondolja a teret, akkor talán még vessen egy pillantást az OSB-lapokra is, és azok talán már meggyőzik, hogy nem a vaskalaposok klubjában jár-kel.

Ami az elrendezést illeti, a fogadótértől pár lépésnyire található egy tárgyalótér az ügyfelek számára, amely nyitottsága ellenére némileg mégis el van választva a munkaállomásoktól. A grafikai elemek szintén jelentős szerepet játszanak a kialakításban, valamint feldobják az egyes helyiségek hangulatát. A nagy kávézóban mindenféle ülőalkalmatosság megtalálható, míg az egyik sarokban markáns forma- és színkavalkád vibrál: a vintázs stílusú kecskelábú asztalt sárga székek veszik körbe. A fekete mennyezet és a csiszolt betonpadló ipari fílinget biztosít, amelyek a már említett csíkos szőnyeggel érdekes „párbeszédet” folytatnak, ekképpen nyilván megoszlanak a vélemények, hogy ez az iroda egy céltalan káosz avagy egy merész újítás.