A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Az ÁSZF-et és az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*
Üzenete szövege:*

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

Név:
Email cím:*
Szektor:*
Az ÁSZF-et és az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom
 
   


Fantasztikus irodadizájn a Microsofttól

Új emelet, új területek, de a koncepció a régi. A Microsoftnak ismét sikerült egy dolgozóbarát irodát kialakítania, ahol a munkatársak az open office-ok mellett más praktikus helyiségekben is dolgozhatnak.

A Microsoft San Francisco-i kampuszának épületében egy fedél alatt több különféle terület munkacsoportja dolgozik, így ideje volt a területbővítésnek. A negyedik emeleten több mint 3 ezer négyzetméternyi irodateret csatoltak a már meglévőkhöz, ahol egy olyan energikus munkaterületet alakítottak ki, amiben a csoportok kisebb-nagyobb létszámban tudnak együtt dolgozni. A dizájn a fő koncepciója a Microsoft-élmény és a közös pillanatok megteremtése volt, ahol a központi kék színt különféle fali grafikák, játékos téralválasztók és buja növényzet egészít ki. Az irodát a kevert stílus, a az eltérő textúrák, burkolatok, rétegzett faanyagok jellemzik, az összkép mégis egyszerre modern és kifinomult.

Nagy és nyitott tereket hoztak létre annak érdekében, hogy a munkatársak akárhol és akárhogyan dolgozhassanak. A legnagyobb hangsúlyt a társalgók kapták, melyek az open office-ok szélén találhatóak, egy kicsit távolabb a munka zajától. Három különböző típusú társalgót különböztetnek meg: az elsődleges zóna ’A tér’ nevet kapta, ami informális meeting-helyszín és tökéletes a közös munkához. A másodlagos zónák a ’Kávésarok’ nevet viselik, mert nem egy külön helyiségben találhatóak, hanem az open office-ok végén, a munkaállomásokhoz közel – így a kollégáknak nem kell messzire menniük egy frissítő feketéért. A harmadlagos zóna pedig ’A könyvtár’, ami szintén informális találkahely, de kicsit sem pezsgő, hanem inkább egy csendesebb zug – itt a kollégák nyugodtan meetingelhetnek egy sokkal kellemesebb környezetben, mint egy zárt konferenciateremben. A padló- és mennyezeti elemek, valamint az eltérő lámpatestek különböztetik meg az open office-tól és egymástól ezeket a területeket.