A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Farostlemezből és romkocsmából építettek irodát

A Plusminusarchitects Pozsony belvárosában alakította ki új tervezőirodáját, és a kevés pénz ellenére igazán ötletes teret kreáltak.

A tervezők egy régi belvárosi lakás négy szobáját egyetlen nyitott munkatérré formálták. A lakás egy 1928-ban Otakar Nekvasil által tervezett bérház negyedik emeletén található, ahol eredeti fagerendák és téglafalak alkotják a határoló szerkezeteket, és nincs központi fűtőrendszer sem kiépítve. Az egyterű iroda terveire maximálisan 7500 euró állt rendelkezésre, vagyis alig több mint két millió forint. Ennyiből manapság egy garzonlakást sem lehet felújítani, nemhogy egy modern irodát kialakítani.

De ez nem vette el a kedvét a tervezőknek, hiszen az ötletes megoldások az olcsó anyagokkal párosultak, és a manapság divatos romkocsmás fílinget ilyen adottságokkal simán lehet prezentálni. A feladat adott volt, vagyis a falakat és minden egyéb matériát ki kellett venni a lakásból, amelyeket csak lehetett, hogy az egyterű munkahelyet megalkothassák. A koncepció emellett az volt, hogy lehetőleg minél kevesebb anyag kerüljön beépítésre, vagyis minél több szabad hely maradjon.

Emiatt csupán két boxot építettek farostlemezből, amelyek egyrészt olcsók, másrészt légies könnyedséget jelképeznek. Az egyik boxot gardróbként hasznosítják, ahová a nyomtatókat és azokat a munkaeszközöket helyezték, amelyeket nem mindennap használnak, míg a másik boksz tartalmazza a fürdőszobát és a konyhát. Ezeknek a farostlemez-egységeknek nincs közvetlen kapcsolatuk a mennyezettel, szabadon állnak a nyitott térben.

A két boxon kívül teljesen nyitott a tér, mindössze még egy könyvespolcot helyeztek el, amely némileg szegmentálja a konyharészt és a tárgyalót. A fehérre festett téglafalak és az eredeti famennyezet pedig természetes kereteket biztosít a munkahelynek. Csupán egyetlen falszakasz lett fekete, ahová az aktuális projektek és tervek anyagait függesztik fel. A berendezés a legkülönbözőbb stílusú tárgyakból áll össze, amelyek lehetnek régiek avagy újak, vagyis nem egy trendi bútorokból álló bemutatóterembe érkeznek a munkatársak, hanem egy valóban élő térben dolgozhatnak nap mint nap.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

Fotó: Martin Sveda