A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



A hazai startupok legőrültebb munkahelyei

A nagy technológiai világcégek igazán extrém irodákat alakítanak ki maguknak, elég ha csak a Google hiperszuper munkahelyeire gondolunk. A hazai startupok is igyekeznek, hiszen a Prezi egy palotába költözött, az Ustream a Párisi Nagyáruházat nézte ki magának, de a LogMeIn is az Andrássy úton ütötte fel tanyáját. Ha már lúd, legyen kövér, eljátszottunk a gondolattal, hogy melyek lehetnének az igazán unikális helyek Budapesten, ahol a startupok a mennybe mennének.

1. Római part

Még az átkos rendszerben is virágzottak a dunai csónakházak, fiatalok ezrei keresték fel a folyópartot. Ma már a kultikus Római parton bezárnak a csónakházak, a Dunában nem lehet fürödni, a mobilgát pedig majd jótékonyan eltakar. De azért nyaranta és tavasszal meg ősszel virágzanak a jó kis vendéglők, sörözők a parton. Szóval érdemes volna egy startupnak kitelepülni a Dunára. Akár a legmenőbb trópusi üdülőhelyeken, cölöpökre vert bungalókban rendezhetnék be új irodájukat, ahol minden csapatnak egy-egy bambuszházikó dukálna, és csónakokkal kereshetnék fel egymást a divíziók, miközben a főnökség egy hajón felügyelné a vízivilágot. Ha egy-egy projekt sürgős beavatkozást igényel, akkor egy kiszuperált rendőrcsónakkal villámgyorsan elérhetnék az adott projektben érdekelt kollégákat, hogy a virtuális valóság mellett fizikai életnagyságban is összehozzák őket egy-egy mítingre. A nemek egyenlősége nevében a naponta elromló motorcsónakot a hölgyek javítanák, míg a bungaló széttöredező bambuszfalát az urak foltozgatnák. A tárgyalók egyébként a mólók lehetnének. A kantin maga a vigalmi negyed a vendéglátó helyekkel, amelyek nomád munkahelyként is működnének. Bár az kétséges, hogy a kreatív munkát mennyire támogatná öt sör és három kisunikum. Mindenesetre a hotspot a helyi fogalmak szerint nem holmi vezeték vagy drót, hanem két deci pálinka.

2. Erzsébet-kilátó

Ez aztán a fenntartható, környezetbarát és zöld iroda. Szabad embereknek szabad levegőn szabad munkavégzés. Az y-generáció álma, ahol egy sárkányrepülővel igazán nagyot lehet dobbantani. Az alsó szinten található körfolyosó nagyszerű helyszíne lehetne az egyterű irodának. Ha meg valaki intimszférát keres, akkor legfelül a torony tetején megtalálja az idilli csendet. Látványból, inspirációból nincs hiány, Budapest építészeti öröksége az ő szürkeállományát ösztönözné. Közösségi tevékenység lehetne egy laza kis túra vagy a libegő. Utóbbit egy-egy mítingre ki is bérelhetné a cég, ahol a föld fölött lebegve néhány méterrel valóban unikális gondolatok törhetnének a felszínre. Az ötletbörze jegyében mindenki az éppen vele szembe elhaladó munkatárs fejéhez vágna egy gondolatot, és így tovább. Valamennyit felvennék diktafonra, majd műhelymunka keretében kiértékelnék a föld fölött született ötleteket. Közösségi ebéd a lángossütőnél vagy a piteárusnál. Télen forralt bor, nyáron hütött sör a legfőbb inpsiráció. És persze a vállalati jótékonykodás nevében szemetet lehetne gyűjteni az erdőben, vagy havat lapátolni.

3. Kőbányai alagútrendszer

A kőbányai alagútrendszer Budapest egyik kiaknázatlan nagy lehetősége, amely valóban világhírű turisztikai atrakció lehetne. Reméljük, lesz is. Mindenesetre a 33 kilométer hosszú földalatti járatrendszer egy bevállalós startup számára igazán extrém körülményeket biztosítana. Egy komplex bicikliarzenált állítanának rendszerbe, azzal tudnák a különböző tárgyalókat és közösségi tereket megközelíteni a munkatársak, amúgy is manapság canga nélkül nincs y-generáció. Sőt, csapatépítő tréningek keretében vagy csak levezetésként egy-egy túraverseny is beleférne. Talán egy mobilalkalmazásokra specializálódott cégnek jönne jól a vakond-úthálózat, itt kifejleszthetnék a térerő nélküli telefonálás technológiáját. Özönlenének a föld alá az üzleti angyalok meg a kockázati tőketársaságok képviselői. A mintegy 180 ezer négyzetméternyi terület a budapesti startup hub szerepét is betölthetné, sőt ez lehetne Európa legújabb látványossága. Az a kis Atomium meg a többi piszlicsáré építmény – Louvre, Colosseum, Escorial – elbújhatna a kőbányai malátaközpont mellett. Sőt, mivel a különleges rendszer múltja kötődik a Dreher Sörgyárakhoz, ezért egy boltozatos és fenomenális látványsörfőzdét is ki lehetne alakítani, amely valóban megfelelő közösségi tér és inspiráló közeg lenne az y-generáció ifjú tagjainak. De vannak még itt elárasztott tárnák, gótikus kápolnának beillő hatalmas terek, ahová búváriskolák, újdonsült szekták és mindenféle önjelölt zseni költözhetne. És persze lenne saját bejáratú, házi romkocsma is. Ez azért elég döntő szempont.

 

folytatjuk