A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Fellendülés jöhet 2014-ben a közepes felvásárlások piacán

Tavaly a közepes méretű vállalatfelvásárlások (M&A) piacán világszerte 6 356 befejezett ügyletet tartottak számon, ami 26 százalékkal haladja meg a pénzügyi krízist követő mélypontnak számító 2009-es értéket – derül ki a BDO International adataiból.

„Az idei év akár áttörést is hozhat ezen a piacon, hiszen 2014-re már közel 9 és félezer kilátásba helyezett tranzakciót azonosítottunk – mondta Boross Ákos, a BDO Magyarország pénzügyi tanácsadási üzletágának ügyvezető partnere. – Különösen erős fellendülés ígérkezik a közép- és kelet-európai régióban, ahol a már most több mint 900 kilátásba helyezett tranzakció a tavalyi szint 250 százalékát jelenti. Ezzel az értékkel ebben a (FÁK országait is magában foglaló) régióban valósulhat meg Észak-Amerika után a legtöbb M&A, olyan területeket is lekörözve, mint Kína vagy Latin-Amerika.”

A régóta várt felpörgést több tényező is elősegítheti. A könnyebben és olcsóbban elérhető hitelek mellett a vállalatoknál felhalmozódó likvid eszközök és tőketartalékok is komoly többletforrást jelenthetnek. Eközben a gazdasági háttér is egyre kedvezőbb: a fogyasztói bizalom nő, olyan meghatározó gazdaságok, mint az USA, Németország, Kína a tavalyinál is magasabb sebességbe kapcsolhatnak. Eközben a magántőke-társaságok ismét jelentős befektetési potenciállal rendelkeznek, így szerepük az M&A piacon folyamatosan növekedni fog.

Az elsődleges nyilvános részvénykibocsátások (IPO) növekvő száma szintén a befektetői bizalom visszatérését mutatja. Annak ellenére, hogy Kína a 2013-as évre átmenetileg felfüggesztette az új kibocsátások engedélyezését, világszerte 3 százalékkal több kibocsátás zajlott le, mint az azt megelőző évben: a mintegy 900 IPO összesen 163 milliárd dollárnyi tőkét mozgatott meg. Becslések szerint 2014 első negyedévében az IPO-k száma elérte a 300-at, ami komoly piaci növekedést vetít előre a teljes évre. Mindebben a kínai piac újranyitásán kívül az erős amerikai piac lendületének, illetve az európai és közel-keleti piacok talpra állásának is szerepe van. Az IPO-k területén az idei évben várhatóan a TMT és a pénzügyi szolgáltatások szektorai viszik majd a prímet, miközben földrajzi eloszlást tekintve a Távol-Kelet fog dominálni.

A vállalti felvásárlási folyamatok jelentős része az 500 millió dollár alatti, úgynevezett közepes méretű tranzakciók területén zajlik, ezért a teljes piac mozgását is alapvetően ez a szegmens határozza meg. Miközben a több milliárd dolláros nagyságrendű tranzakciókra alapvetően befektetési bankok specializálódtak, a nagy könyvvizsgáló/tanácsadó cégek klasszikus területe a mid-market M&A piac, amelynek egyik vezető szereplője a BDO (tavaly 214 tranzakcióban vett részt pénzügyi tanácsadóként ebben a szegmensben).

A további, régiókra, illetve iparági területekre bontott részletes piaci elemzések a BDO cégcsoport első ízben közzétett, ezentúl negyedévenként kiadandó Horizons című kiadványában találhatók meg.