A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Fenntarthatóság a belsőépítészetben

Az Év Irodája verseny nevezőinek elbírálása kapcsán is az egyik fő szempont az adott épület, helyiség fenntarthatósága. A Kinnarps Better Effect Indexe minden bizonnyal nagy népszerűségnek örvend majd a tervezők körében, hiszen ez az első olyan eszköz a piacon, amely teljesen átlátható és átfogó képet nyújt a termékek fenntarthatóságáról.

Mit is jelent valójában a fenntartható design? Hogyan készíthetünk holisztikus értékelést egy termék teljes környezeti hatásáról? Az idei Stockholmi Bútor-és Világítástechnikai Kiállítás alatt a Kinnarps sajtótájékoztatón új válaszokkal és meglátásokkal szolgál erre a kérdésre.

A Skandináv design legrangosabb eseményén ugyanis a fenntartható formatervezésről, illetve „Open Minds” elnevezésű koncepcióról lesznek előadások és szemináriumok olyan szakemberek tolmácsolásában, mint Gert Wingårdh díjnyertes építész, Louise König, aki 2017-ben az év fenntarthatósági vezetője lett, Johanna Ljunggren, a Kinnarps fenntarthatósági vezetője, és Robert Petersson, a Kinnarps vezérigazgatója.

A beszélgetés kiindulópontja a Better Effect Index, amely egy pontrendszer segítségével értékeli a termékek fenntarthatóságát. Az értékelő rendszer összesen 6 fenntarthatóság szempontjából fontos szempontból értékeli a termékeket: alapanyagok és erőforrások, tiszta anyagok, újrafelhasználás, éghajlat, társadalmi felelősségvállalás és ergonómia. Ez meglehetősen konkrét képet alkot a termék fenntarthatósági előnyeiről és arról, mik a fejleszthető pontjai.

Jó példa erre a Kinnarps Capella munkaszéke, amelynek pontátlaga 2,40 – ez meglehetősen magas érték. Az index teljes mértékben átlátható, így mind a vevők, mind a versenytársak láthatják, hogyan értékeli a Kinnarps a termékeit. Ezzel minden korábbinál egyszerűbbé vált fenntartható terméket választani és más termékekkel összehasonlítani, így nem kizárt, hogy a Better Effect Index új iparági szabványt teremt majd a fenntarthatóság terén.
 

­„A vevőnek joga van ahhoz, hogy tudja, mennyire fenntartható egy termék és hogy össze tudja azt hasonlítani más márkák termékeivel. Mi ezt együttműködési kérdésnek tekintjük. Ha mindenki nyilvánosságra hozza az adatait, elkezdhetjük összehasonlítani egymással a termékeinket. Így az iparág egészében felgyorsulhat az átalakulás," mondja Johanna Ljunggren, a Kinnarps fenntarthatósági vezetője.