A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Szektor:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Folytatódik a közép-európai kockázatitőke-piacok fellendülése

A Deloitte legfrissebb közép-európai kockázati tőke bizalmi felmérésében félévente megkérdezett közép-európai tőkebefektetők szerint a gazdaság és a tőkepiac kedvező környezetet teremt az ügyleteknek, többségük nem számít a piac lassulására, így a közép-európai tőkebefektetési tevékenység továbbra is egészséges szinten mozog.

A közép-európai kockázatitőke-piac tranzakciós aktivitása a válaszadók kétharmada szerint a jelenlegi, hároméves rekordszinten marad. Csaknem egyharmaduk várja a tranzakciók számának további növekedését és csupán 2 százalékuk számít lassulásra – ez öt éve a legalacsonyabb arány. Nem meglepő tehát, hogy a megkérdezett alapkezelők 69 százaléka az elkövetkezendő hónapokban elsősorban a tranzakciók végrehajtására tervez összpontosítani, csakúgy, mint az utóbbi két év felmérései szerint.

A várakozásokat elősegíti a piacok likviditása: a válaszadók háromnegyede (74 százalék) gondolja úgy, hogy a hitelfinanszírozás elérhetősége változatlan marad a következő hónapokban. Ez növekedést jelent az előző felméréshez (67 százalék) képest, ugyanakkor már csak a válaszadók egytizede számít a banki források bővülésére, míg ezt legutóbb a válaszadók ötöde (21 százalék) várta.

Az egészséges tőkepiac, valamint a régió iránti egyre nagyobb érdeklődés kedvez a pozitív várakozásoknak, de az árazásban korábban tapasztalt növekedés stagnálni látszik: a válaszadók majdnem ötöde (17 százalék) – a tavalyi arány (8 százalék) több mint duplája – arra számít, hogy az eladók ár elvárása csökkenni fog az elkövetkező félév során.

„A közép-európai magántőke-piac bíztató bővülése, amelyet az elmúlt 18 hónapban is láthattunk, folytatódik, a stabil gazdasági alapok pedig továbbra is növelik a kiszállások és az ügyletek számát” – mondta Csűrös Balázs, a Deloitte tanácsadási üzletágának partnere. „A helyi befektetők támogatják a régió egyre érettebb, alapító tulajdonosok által működtetett vállalkozásait, míg a külföldi – pénzügyi, illetve stratégiai – befektetők egyre inkább a régióban keresnek hosszabb ideje működő vállalkozásokat. Az ő érdeklődésük is bizonyítéka annak, hogy a helyi sikeres vállalatok vezető globális cégekké nőttek, sokuk a régió valamelyik helyi magántőke-befektetőjének hathatós támogatásával.”

A felmérés részletes eredményeit ide kattintva tekintheti meg.