A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Folytatódik a magyar gazdaság felzárkózása

Tovább folytatódik a magyar gazdaság felzárkózása, a növekedés idén és jövőre is megközelíti a 4 százalékot - mondta Balatoni András, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) igazgatója egy sajtótájékoztatón, amelyen részletesen bemutatták az MNB Inflációs jelentését.

A lakossági jövedelmek és a fogyasztás dinamikus bővülése meghatározó marad egészen 2020-ig. A folyó fizetési mérleg aktívuma szűkül, de tartósan fennmarad. Az MNB szakértői továbbra is arra számítanak, hogy a 3 százalékos inflációs cél fenntartható módon 2019 második negyedévében érkezik el. Az államadósság tovább csökken, a két százalék körüli államháztartási hiány és gazdasági növekedés együttes hatására.

A gazdasági növekedés 2017-ben és 2018-ban 3,9 százalék lesz a jelentés szerint, utána lassul: 2019-ben 3,2 százalék, 2020-ban 2,7 százalék lesz. A GDP bővülését jövőre még a korábban vártnál is jobban támogatja az erős külső konjunktúra, az uniós támogatások növekvő felhasználása, illetve az export erősödése. A gazdasági növekedést tekintve 2019-től a lassulást leginkább a beruházási dinamika mérséklődése idézi elő, amit részlegesen ellensúlyoz csak az, hogy a kivitel nettó módon pozitívba fordul.

A jelentés készítői továbbra is dinamikus béremelkedést várnak, amihez az erősödő alapfolyamatok és az adminisztratív intézkedések is hozzájárulnak. Úgy vélik, a demográfiai folyamatok egyre nagyobb korlátot jelentenek a foglalkoztatás bővülése szempontjából. A háztartások fogyasztása továbbra is erőteljes marad: idén 4,6 százalékkal, jövőre 3,8 százalékkal bővül, majd 2019-ben és 2020-ban 3,0-3,0 százalékkal nő. A jegybanki elemzők szerint az elmúlt időszak inflációs alapfolyamatai alapján az árak pályája, alakulása alacsonyabb lehetne, ezzel ellentétesen hat a nyersanyagárak emelkedése. 

A munkaerő termelékenysége jövőre jelentősen bővül, az idei 2 százalék után 3,2 százalékkal nő, amit egyrészt a termelő beruházások növekedése, másrészt a kisebb foglalkoztatás-bővülés okoz. A munkaerőhiány nagymértékben hat a bérnövekedésre, ami a következő években is magas marad, a nemzetgazdasági bruttó átlagkereset idén 12,5 százalékkal, jövőre 9,6 százalékkal nő majd, de még 2019-ben is várhatóan 6,5 százalék, 2020-ban 6,4 százalék lesz az emelkedés üteme. Az inflációs jelentés szerint a versenyszférában az átlagkereset idén 11,5 százalékkal, 2018-ban 8,7 százalékkal emelkedik, 2019-ben és 2020-ban 7 százalék körül nő majd.

Az államháztartási hiány a teljes előrejelzési horizonton a GDP 2 százaléka körül alakulhat. A jelentésből kitűnik, hogy a beruházások idén több mint 22 százalékkal bővülnek, jövőre 12 százalékkal nőnek, 2019-ben már csak 4,1 százalékkal gyarapodnak. Az export idén 6,8 százalékkal, jövőre 7,8 , 2019-ben 7,3 százalékkal emelkedik, az import 2017-ben 9,6 százalékkal, jövőre 8,9 százalékkal, 2019-ben 7,2 százalékkal bővül.