A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Így csökkentsük a zajt az egyterű irodákban

Az egyterű irodák elterjedésével egyre fontosabb szempont a munkatársak zavartalan munkavégzése. Beszélgetések, spontán meetingek, telefoncsörgések, mind-mind olyan jelenségek, amelyek befolyásolják a dolgozók komfortérzetét. A Knauf Insulation tippjeit ezért érdemes megfontolnunk, hogy mindenki jól érezze magát, és hatékonyan dolgozhasson.

1. A zaj csökkenthető hangelnyelő burkolatok alkalmazásával. Azonban mivel minden épület más, függően a falak szerkezetétől, felületétől és azok belső kialakításától, a problémák is eltérőek lehetnek. Egy épületakusztikai szakember azonban optimalizáltan tervezheti meg a megfelelő mennyiségű és kialakítású hangelnyelő anyagot.

2. Használjunk puha anyagokat, szőnyegeket, függönyöket, amelyek sokkal jobban elnyelik a hangokat a sík kemény felületeknél, mint például a járólap. Ezek a megoldások már a dizájn szempontjából is meghatározók, hiszen többféle szín és minta áll rendelkezésre.

3. Az egyterű irodákban a zajt térelválasztó falakkal, paravánokkal tompíthatjuk. Itt is már egy csomó trendi terméket használhatunk, sőt, növényekből álló biofalakat is telepíthetünk, amelyek növelik a természetesség érzetet, ráadásul környezettudatos megoldás is.

4. Lehetőleg ne hagyjunk nagy falfelületeket üresen, mert így meggátolhatjuk a hang visszaverődését. Minél több dekorációval, díszítőelemmel lássuk el a falakat.

5. A zajos gépeket, mint például a nyomtatót, a munkatársaktól minél messzebb helyezzük el. Ha lehetőség van rá, akkor önálló helyiségbe vagy elszeparált térbe tegyük.

6. Ha fagyapot burkolatot helyezünk a zajforrás közelébe, akkor annak hangszigetelő hatékonyságát is jobban kihasználhatjuk.

7. Munka közben már csak az egészségünk miatt is óránként fel kell állnunk pár percre, ilyenkor sétáljunk egyet, mozgassuk meg a tagjainkat. Ez nem csak a gerincünkre van jótékony hatással, hanem az irodai zajtól is mentesülhetünk egy kis időre.

8. Koncentrációnk javítása érdekében hallgassunk relaxációs zenét fülhallgatóval. Ez segíti a szervezet regenerálódását, és hatékony megoldás a stressztűrésre.

9. Az ajtók, ablakok hangszigetelése többrétegű üveggel, a keretek gumiszalagos tömítésével a külső zajokat segít kiszűrni. Ez különösen nagy forgalmú utak mentén üzemelő irodaházak esetében fontos.

10. Sokan azt hiszik, hogy a hőszigetelési céllal beépített, habosított műanyag tábláknak jó a hangszigetelő vagy hangelnyelő képességük is, pedig inkább visszaverik a zajokat. Hangelnyelési célra például porózus (pl. fagyapot) vagy speciális perforálással ellátott termékek alkalmazhatók.