A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

Név:
Email cím:*
Szektor:*
 

Így fog kinézni az új Google birodalom!

Mountain View városi tanácsa jóváhagyta a Google új 55 ezer négyzetméteres kampuszának végleges terveit. A világhírű Bjarke Ingels Group és a Heatherwick Studio közös víziójában a kupolás-sátortetős formavilág meghatározó elemként fog megjelenni.

Az új gigantikus munkahelyi kampusz Mountain View északi részén fog megépülni a San Franciscói öböl mentén, a szomszédos település ugyebár Palo Alto, ahol szintén technológiai óriások székhelye található. A terv a Google-szokások szerint meglehetősen nagyvonalú, hiszen a projekt során megépül egy közpark és egy hatalmas tér, valamint sétányok és kiskereskedelmi üzletek is helyet kapnak a területen.

A kivitelezési munkák idén áprilisban kezdődnek, és a tervezett átadás időpontja 2019. Az eredeti terveket még 2015-ben mutatták be, azonban kicsi volt a telek a megvalósításhoz, ezért módosítottak az elképzeléseken, így egy kisebb épületkomplexum fog megépülni. A Bjarke Ingels Group és a Heatherwick Studio együttműködése mellett a tájépítészeti terveket a Hargreaves Jones Landscape Architecture (HJLA) szállította.

A földszinti teret pavilonok alkotják, amelyek egy zöld oázist vesznek körbe, ahol kávézók és üzletek lesznek kialakítva, így a közösségi és társadalmi élet is színvonalas díszletek között zajlik majd. A hatalmas, négyzet alakú székház tetejét sátorszerű ponyva fogja borítani, amely szabályozza majd a beltéri klímát, a levegőminőséget és a hangot. A négyzet alakú kampuszt zöld területek veszik majd körbe: a belső és külső terek számos lehetőségeket fognak kínálni az itt dolgozók számára. A tetőszerkezet felfogja az esővizet, hogy aztán újrahasznosítsák, míg a napelemek mintegy 4 megawattnyi energiát tudnak majd termelni.

A projekt része a város azon víziójának is, hogy mobilizálja a lakosokat, vagyis ösztönözze a gyalogos, buszos és biciklis közlekedést, így csökkentve az autós forgalmat. A terv a Google és a városvezetés közös erőfeszítését is reprezentálja, aminek során helyre akarják állítani és meg akarják őrizni a helyi ökológia vitalitását, ezért energiahatékony és fenntartható technológiákban gondolkodnak, amely egészségesebb munkakörnyezetet teremt majd az alkalmazottaknak, illetve hozzájárul a helyi lakosok életminőségének javulásához is.

Képek: Google

Kövesse a realista.hu hírportált a FacebookonInstagramonLinkedinen.