A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

Név:
Email cím:*
Szektor:*
 

Így éld túl a meleget az irodában

Ha nem érezzük magunkat komfortosan, nem tudunk megfelelően koncentrálni, és ez kihat a munkavégzésünkre is. Egy ilyen extrém forró időszak különösen megterheli a szervezetet, így még inkább figyelnünk kell arra, hogy a lehető legjobban lehűtsük a szervezetünket. Íme, 10 alternatíva, főleg arra az esetre, ha nincs légkondi az irodában.

1. Ne bánkódj, ha nincsen légkondicionáló az irodában, van még számtalan lehetőséged. Az egyik ilyen a ventilátor, ami kellemes szellőt biztosít a forróságban. Ha nincs elég hely az asztalodon egy nagyobb masina számára, egy kicsi USB-s verzió is nagyon sokat segíthet!

2. A használaton kívüli gépek és lámpák által okozott felesleges hőmennyiség csak növeli a hőérzetet. Amit éppen nem használtok, húzzátok ki a konnektorból!  Ráadásul ezzel a módszerrel nemcsak hűvösebb környezetet teremtünk, hanem pénzt is megtakarítunk. Tipikus win-win helyzet!

3. Igyál sok folyadékot! Mindenki mindenhol ezt traktálja, de hát tényleg igaz. A folyadékvesztést pótolni kell, és a legjobb, ha vizet fogyasztasz. Ha egy kis változatosságot vinnél bele a folyadékpótlásba, fogyassz lédús gyümölcsöket, például görögdinnyét!

4. Válassz megfelelő ruházatot! Nagyon sokat segíthet egy jól megválasztott outfit ebben a nagy melegben. Igyekezz lélegző anyagokat viselni a munkahelyeden, mint például a vászon, a pamut, a selyem vagy a chambray.

5. Egy hűsítő arc- vagy testpermet nagyon sokat segíthet: csak előkapod és már fújhatsz is. Kis méreténél fogva pedig akárhová magaddal viheted, bármelyik aktatáskában vagy ridikülben elfér. Válassz mentás verziót, hogy még jobban hűsítsen a permet!

6. Ha van pár szabad perced, hűtsd le magad – de szó szerint. Menj be a mosdóba és mosd meg az arcodat, tedd a csukód egy kicsit a hideg víz alá. Ha olyan helyen dolgozol, ahol ezt elnézik, akkor tegyél egy nedves kendőt a nyakad köré, csak úgy, mintha a lázadat szeretnéd lejjebb vinni.

7. Hölgyek, hosszú hajat felkötni! Egyrészt nagyon melegíti a nyakat és a hátat, másrészt nincs is annál kiábrándítóbb, mint csurom vizes hajjal egy tárgyaláson megjelenni. A lófarok nem közönséges és nem unalmas, ha egy csinos business-look megoldást választunk.

8. Állj fel minél többet! Ilyenkor minden plusz szövet csak melegíti a testedet, az íróasztalszékek, a műanyag ülőkék és a bőrfotelek is – huh, azok különösen –, szóval minden, ami érintkezik veled. Sétálj egy keveset, hagyd, hogy a tested szellőzzön egy kicsit.

9. Sötétíts be minél jobban, ha lehet. Húzd el a függönyöket és engedd le a redőnyöket, rolókat. Ne hagyd, hogy a nap a legmelegebb órákban besüssön az irodába. Szellőztetni is csak a reggeli és esti órákban érdemes, mert napközben csak úgy zúdul be a meleg az ablakon.

10. Hűtsd le magad jéghideg snackekkel! A fagyasztott gyümölcs egészséges módja annak, hogy lehűlj, méghozzá bűntudat nélkül. Készíts magadnak limonádét, szeletelj bele gyümölcsöket, öntsd ki valamilyen formába és fagyaszd le! Ha hűsölnél egyet, csak kapd elő a fagyasztóból és már fogyaszthatod is.