A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

Név:
Email cím:*
Szektor:*
 

Így néz ki a JLL nemzetközi ingatlanügynökség főhadiszállása Chicagóban

A JLL főhadiszállása Chicagóban található, ahol a felújításnak köszönhetően  egy emberközpontú, rugalmas és produktív környezet jött létre. Mintegy 1200 munkatárs élvezheti az áramvonalas, vadonatúj irodát a 346 méter magas felhőkarcoló, az Aon Center hat emeletén.

Egy ilyen nagy volumenű munkához komoly piaci játékos dukál, így a Gensler tervezhette meg a JLL irodafelújítási projektjét. Mivel a munka világa a technológiai innovációnak köszönhetően rohamtempóban fejlődik, ezért olyan tereket varázsolt a nemzetközi hírnevű Gensler, amely érzékelteti a változás sebességét. Ráadásul a JLL központjában 2007-ben történtek az utolsó kisebb kozmetikai beavatkozások, ezért a vállalatra ráfért már egy felfrissítés.

A JLL előzetesen a szolgáltatásai teljes körét felmérve értékelte a jelenlegi bérleményét, összehasonlította más épületek adottságaival, végül úgy döntött, hogy a jövőre vonatkozó munkahelyi stratégiáját ebben a felhőkarcolóban fogja megvalósítani. A JLL teljesen újraszabta a 20 ezer négyzetméternyi területét hat emeleten, hogy egy rugalmas, emberközpontú környezet jöjjön létre, amely erősíti a céges kultúrát, valamint támogatja a dolgozói jóllétet és a termelékenységet.

Az ingatlanügynökség új munkaállomásai a flexibilitáson és az együttműködésen alapulnak. A felújítás során kialakítottak egy barátságos és világos kétszintes recepciót, ahol a vendéglátás magasabb fokozatba kapcsolt: frissítővel kínálják a látogatókat és a tárgyalójukba irányítják őket, miközben fürdőznek a napfényben.

A kétszintes klubhelyiség a központ lelke, ahol a közösségi események zajlanak, és ahol többféle mobília várja a kollégákat, hogy kikapcsolódjanak, de a fókuszmunkára és az ötletelésre is lehetőség nyílik. A klubhoz csatlakozik a szomszédos étterem, ahol tréningeket és más interaktív találkozókat szerveznek. A válaszfalak szeparálhatják és össze is nyithatják az egyes tereket a rendezvények jellegétől függően.

Számos lehetőség adódik a munkára a kis telefonfülkéken, a nagyobb szobákon át egészen a nagyobb konferenciatermekig. A kényelmes kávézók az elavult dolgozói konyhákat váltották fel szeparált fülkékkel és közösségi táblákkal kiegészítve.

A JLL megújított irodája LEED Platinum tanúsítvánnyal rendelkezik, és a hosszú távú ökológiai egyensúlyt támogatja. A világítás csaknem 100%-a LED, a legmodernebb világítási rendszer érzékeli a fényt és az egyes termek kihasználtságát, hogy még tovább csökkenhessen az energiafogyasztás.

Fotók: Steve Hall