A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

Név:
Email cím:*
Szektor:*
 

Így néz ki a Microsoft központja Párizsban

Ha már új év, akkor stílszerűen kezdjük az információs társadalom birodalmával, amely továbbra is uralja a világot. Lássuk hát a Microsoft egyik európai központját Párizs külvárosában.

A Bouygues Immobilier és a Generali Group fejlesztette a Microsoft francia főhadiszállását a Szajna partján Párizs Issy les Moulineaux nevezetű külvárosában. A komplexum összesen három szárnyból áll, egyenként 15 ezer m2-nyi irodatérrel, amelyeket emberléptékű zöld udvarok vesznek körbe.

A központ hangulata valóban kissé futurisztikus, és ha még nem is vagyunk a Szárnyas Fejvadász világában, már közelítünk felé. Az ingatlanegyüttes különleges geometriai világát meghatározza a három önálló épülettömb, amelyek a folyó felé nyúlnak, mintha abból merítenék az éltető erőt, és mivel az élet jelenlegi tudásunk szerint a vízből ered, ezért meglehetősen biztos szimbólummal van dolgunk.

A Szajna felé mozgó épületrészek dinamizmusa kereszteződik a folyó végtelen lendületével, és máris megkapjuk a 21. század információs sztrádáinak erejét, amely kijelöli az emberi civilizáció jövőjét. Persze van itt egy valódi sztráda is, hiszen épp az ingatlanegyüttes mellett halad el egy nagy forgalmú bekötő út a belváros felé.

A három szárny közös alapja a pódiumépület, amely egyszerre integrálja a tömböket és egyben el is törli a határokat, így a központot övező park is nagyobbnak tűnik, mint a valóságban. A Szajna és a zöld park jelenléte pedig az üvegezett, áttetsző épületeket a nagybetűs természetbe integrálja, így már az autóút sem hat annyira idegennek.

Az üvegfalak mögött pedig igazán családias hangulat fogadja a dolgozókat és a vendégeket, hiszen a kávézók és az étterem láttán úgy érezhetjük magunkat, mintha egy menő párizsi szórakozóhelyen lennénk. De hát abban a városban, ahol a Mekiben vörös bort lehet vásárolni, ez a hangulat természetes.

Képek: Arquitectonica International Corporation, Google és Facebook