A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

Név:
Email cím:*
Szektor:*
 

Így néz ki a Tesla főhadiszállása

A most épülő nevadai gigagyár hírére virtuális kalandozást tettünk a Tesla kaliforniai székházában. Lássuk, hol születnek meg az autócsodák gondolatai és prototípusai!

A létesítmény Palo Alto lábainál fekszik a Stanford Egyetem felett, mely egykoron a Hewlett-Packard komplexuma volt. Egy kilométerre található a Xerox híres PARC-jától (Palo Alto Research Center). Bár a Teslának szerte a világban számos gyára és üzeme van, ezen a helyen futnak össze a szálak: itt találkoznak a kézműves munkákat ellátó szakemberek a mérnökökkel és a legfelsőbb vezetőkkel. A Tesla bázisa egyértelműen kifejezi, hogy ők egy több mint 11 év tapasztalatával rendelkező cég, akik a világ éllovasai a fejlesztésekben. Ehhez méltóan a fókusz hol lenne máshol, mint az autókon.

Már a hallban kiderül, hogy ez egy ízig-vérig autógyártó cég. A kaliforniai székházban egy showroom, vagyis bemutatóterem tárul a vendégek elé, mely nemcsak egy ezüst 2011-es Tesla Roadster 2.5-nek és egy burgundi S-modellnek, hanem egy Smart Electric Drive-nak és egy A-osztályú Mercedes-Benz E-Cell-nek is. A Tesla ugyanis mindkét típusba gyárt akkumulátorokat. Az épületben folyik a tervezés és a prototípusok gyártása is. A nagy terem ideális a makettek elrendezésére, és események megtartására is.

Az emelet hatalmas és nyitott terében nagyjából 200 ember dolgozik egy közösségi irodában, hosszú asztaloknál ülve. Fontos, hogy a munkatársak könnyen tudjanak egymással kommunikálni, ezért rendeződtek egy légtérbe. Még az elnök-vezérigazgatónak, Elon Musknak is van itt asztala! Igaz az övé jócskán nagyobb a többiekénél, de ez abszolút megbocsátható. A berendezés skandináv sémára IKEA stílusú, egyszerű és praktikus. A részlegen nincs túl sok utalás az autókra, bármelyik vállalat irodája lehetne.

Az összeszerelési területektől a fejlesztési részlegig minden munkafolyamatnak megvan a maga helye. A folyamatok egyes részei más és más épületekbe vannak elszeparálva, és egy tucat különböző állomásból állnak, ahol lelkes mérnökök és menedzserek figyelik, hogy minden rendben megy-e. Az összeszerelési és tesztelési területen fluoreszkáló fény világítja meg a szerszámokat, az asztalokat, a nagy dobozokat és az alkatrészeket, melyek az elektromos motor összeszereléséhez szükségesek. Az összeállítási területekre a kis munkaszigetek a jellemzők, akkora asztalok és felületek állnak a dolgozók rendelkezésére, hogy éppen csak elfér rajtuk egy laptop.

 

Képek: evilmadscientist és greencarreports