A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

Név:
Email cím:*
Szektor:*
 

Így néz ki egy igazán színes iroda – Canon Sydney

Hogyan fér meg a természetesség és az extremitás egymás mellett? A fényképezőguru már csak tudja.

A Canont talán nem igazán kell bemutatni senkinek, a közel 80 éves japán multinacionális vállalat képalkotó eszközök, optikai eszközök, nyomtatók és fényképezőgépek gyártására és forgalmazására specializálódott. A világ minden táján vannak kisebb-nagyobb központjaik, most az Ausztráliában található Sydney-i irodát vesszük górcső alá. A 11 ezer négyzetméter nagyságú ausztrál bázis kialakítása során a cél a munkahelyi vonzerő növelése és a rugalmas terek-közösségi terek közti harmónia volt. Mindezek megvalósításához az alapot a vezetőség által megadott öt szó szolgáltatta, melyek kellően kifejezik a Canon értékrendjét: fantázia, összetartás, bátorság, eredményesség, becsületesség. Valóban, ha jobban megnézzük a képeket, láthatjuk, hogy a PTID tervezőcsapata remekül oldotta meg a rájuk kiszabott feladatot.

A munkaterek kialakítása volt a legfontosabb feladat, mely során különféle munkaállomásokat hoztak létre: a Canon szerette volna, ha a munkatársak a nekik leginkább kedvező munkastílus szerint dolgoznának, ennek érdekében többféle lehetőség közül választhatnak. Az open office-ok mellett megjelentek a mobil asztalok, a többszemélyes asztalok, a folyosókon és a közös tereken is munkaállomásokat alakítottak ki. Így a kollégák használhatják társas vagy egyszemélyes munkavégzésre, meetingekre vagy workshopokra is, a lényeg a rugalmasságon van. A Canon elköteleződését a rugalmas munkaállomások felé az is bizonyítja, hogy a fix bútorokat mozgatható kiegészítőkkel toldották meg, így sokféleképpen variálhatóak a bútorok. Mindezekkel azt szeretnék megmutatni, hogy nagyban támogatják a munkahelyi közösségeket. Az egész koncepció a természetességre épített, így természetes anyagokkal dolgoztak. A fa, fém, beton anyagok mellett a textúrák nyers mivoltát szerették volna láttatni, így a fa erezete és a szövetek durvasága került előtérbe. Szintén a természetet juttatja eszünkbe az a megannyi színes kép, melyeket a Canon az irodán belül használt; falakon, ajtókon és üvegfelületeken is megjelennek a Canon által (természetesen saját géppel) készített fotók, melyek az iroda extremitását adják.