A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Így viselkedj az irodában, ha 100 évig akarsz élni egészségesen!

A Skanska hagyományos Munkavédelmi Hét eseménysorozatán meghallgathattuk dr. Takács Zoltán orvos prezentációját, aki nagy tapasztalatokat szerzett vállalati egészségprogramok kidolgozásában. Mi a titka az egészségnek és a jóllétnek a munkahelyünkön?

Ma már egyértelműen a vállalati kultúra része a dolgozók egészséges munkakörnyezetének kialakítása, sőt, egészségmegőrző programok biztosítása. Az elégedett, egészséges alkalmazott ugyanis a vállalat versenyképességének kulcsa, hangsúlyozta Dr. Takács Zoltán az egészségről és jóllétről tartott prezentációjában.

Már az ipari forradalom óta, azaz a 18. század vége óta keresik a mindennapok egyensúlyát, amelyet kissé triviális módon a 8 óra munka, 8 óra pihenés és 8 óra szórakozás hármasával írhatunk le. Ez az egyszerű megfogalmazás ma már az egészség és a jóllét mátrixában jelenik meg a munkahelyeken. Mi szükséges az ideális állapotokhoz egy irodában, ha a wellbeingről beszélünk? Vezetői elkötelezettség, tudás-ismeret, fizikai és mentális jóllét, mérőszámok és indikátorok, illetve kommunikáció vállalaton belül és kívül.

Nagyon fontos a rendszeres egészségügyi szűréseken való részvétel. Dr. Takács Zoltán egy meg nem nevezett iparág többezres felmérését mutatta be, amelyből kiderült, hogy a magyar társadalom egészségügyi állapota meglehetősen lehangoló. A fontos vizsgálatok közé tartozik a terheléses EKG, a hasi- és kismedencei ultrahang, a szemészet, az urológia és a nőgyógyászat. A cégek által szervezett szűréseken a legnépszerűbb a terheléses EKG és a szemészet.

A fizikai wellbeing érdekében számos lazító és regeneráló tevékenységben vehetünk részt a munkahelyünkön is, így fontos a mobilizálás, a kényszertartások ellensúlyozása, a keringés (szív-érrendszer) fokozása és a jó közérzet. Mivel az irodában nagyrészt ülőmunkát végzünk, ezért a testpozíciók váltakozása jelentős egészségmegőrző funkcióval bírnak. Az ülésnél az egyenes gerinc lényeges, ha előregörnyedünk, máris jelentősen megterheljük a gerincünket, amely később betegségekhez vezethet. Az orvosi berkekben csak SMS-nyaknak nevezik az a tartást, amelyet felveszünk, ha éppen üzeneteket nézegetünk az okostelefonon, ilyenkor előregörnyedünk, magyarázta Dr. Takács Zoltán.

Bár már jelentős az ergonómia és az egészségmegőrző bútorok jelenléte a munkahelyeken, szemléletváltásra is szükség van, hiszen jó széken is lehet rosszul ülni. Egyre több videó kering arról a neten, hogyan lehet rövid irodai tornákkal megmozgatni a testet és csökkenteni a gerinc terhelését. Persze alapvető, hogy a munkaidőn kívül is sportoljunk, rendszeresen mozogjunk, vagy céges sporteseményeken vegyünk részt, legyen az akár egy futó- vagy bicikliverseny. Sokat javíthatunk a helyzeten, ha a szék, az asztal, a monitor vagy a billentyűzet optimálisan van beállítva, érdemes váltogatni a pozíciókat, lehet magasra állított asztalnál állva is dolgozni egy ideig.

A szellemi wellbeing keretében pedig a célunk legyen a Relax, Recharge, Reset, azaz pihenés, feltöltődés, regenerálódás módjainak megtalálása, mondta Dr. Takács Zoltán. Kipihenten kreatívabbak vagyunk és jobban teljesítünk. A sport, a jóga, a meditáció vagy éppen a többiek felé való megnyílás csökkentheti a stressz szintjét. A megújulás, feltöltődés jegyében fontos, hogy időben befejezzük a munkát, mert csak így lesz alkalmunk agyunknak és testünknek pihenni, eleget aludni és másnap frissen és energikusan folytatni a mindennapokat. Az alvás segíti az agyunk megújulását, amely lényeges a folyamatosan jó közérzethez, egészséghez. A kikapcsolás során pedig a rendszeres, rövid szünetek elősegítik a regenerálódást. Itt legyen egy rövid képernyőmentes időszak, illetve egy kis séta az iroda körül vagy a közeli parkban.

Az emberek jólléte tehát nemcsak a fizikai, hanem a szellemi jólléttől is függ, így a testünkre és az agyunkra vigyázva, kiegyensúlyozott, boldog és fenntarthatóbb életet élhetünk.