A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

Név:
Email cím:*
Szektor:*
 

Haworth: tudatos tervezés mesterfokon

Nemcsak munkáik során, hanem saját irodájuk kialakításánál is törekedtek a maximális profizmusra, de ami ennél is fontosabb, a környezet védelmére és a dolgozók jóllétére.

A Haworth Hungary Kft. 2015-ben határozta el, hogy itt az idő új irodába költözni. Messzire nem mentek, a Graphisoft Parkon belül egy másik épületben alakították ki a megújult showroommal egybekötött irodájukat. A tervezés a kollégák segítségével valósult meg, így egy mindenki számára megfelelő helyiséget sikerült megálmodniuk. „Az új belső tér a Haworth irodabútorozásra szakosodott cég organikus és fenntartható irodakörnyezeti megoldásainak szimbóluma, egy dinamikus, kellemes és hívogató irodai atmoszféra, ahol a bemutatóterem és iroda jelleg összemosódik egy komplex és funkcionális térben.” Egy olyan bemutatótermet szerettek volna létrehozni, ahol a cég filozófiáján keresztül ismerhetik meg termékeiket, amely mintegy iránymutatásként szolgál a fenntartható, modern, igazodó, ergonomikus és harmonikus kialakításokat keresők számára.

A bemutatóteremben kétféle típusú közösségi teret alakítottak ki, a Co-Working zónák az itt dolgozók belső, egymás közti munkáját segítik, míg a Co-Create zónák az ügyfelekkel, építészekkel, belsőépítészekkel való közreműködést, kommunikációt támogatják. Az iroda Az Év Közösségi Irodája kategóriában is indult pont emiatt a kettős funkció miatt. A Café/ Library részlegen szakmai könyvek szolgálnak segítségül a tervezők és a megrendelők számára, a konyha pedig a közösségi élet legfőbb találkozási pontja. Az iroda kialakítása a think-see-do-connect elv alapján történt, azaz a nagyobb prezentációk, előadások és megbeszélések helyszínéül, de a kisebb projektmegbeszélések és brainstromingok esetére is megfelelő tereket sikerült létrehozniuk.

A közösségi élettel együtt járó hangzavar mellőzése érdekében különböző formájú és funkciójú akusztikus paneleket szereltek fel, a plafonon található elemeket intelligens világítási rendszerekkel kötötték össze. Dizájn tekintetében sem kell csalódnunk, ugyanis olyan részletekkel fűszerezték az irodát, mint a magyar hungarikumként elhíresült fűszerpaprika, mely a padlózatnál és a kiegészítőknél is megjelenik. A megfelelő kommunikációt LCD képernyők, írható és tűzhető falfelületek segítik. A fenntarthatóság és a tudatos gondolkodás az iroda több pontján is fellelhető, az energiatakarékos, mozgásérzékelő lámpatestekben és a felhasznált anyagok tekintetében is. A szelektív hulladékgyűjtés és energetikai rendszerek (pl. vízszűrők) is mind a természet megóvását segítik, a cég értékrendjét képviselik. Hogy a dolgozók is jól érezzék magukat a munkahelyen, különösen fontos volt a természetes fény megléte, valamint az állítható asztalok és az ergonomikus székek is. 

 

Az Év Irodája verseny nevezések itt érhetőek elezen a linken pedig a versennyel kapcsolatos összes tudnivaló megtalálható.