A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Hogyan építsünk saját irodaházat? – Beszélgetés Pálffy Andrással

Múlt héten került sor a Ferrum Irodaház bokrétaünnepségére a Lomb utcában. Ennek apropóján beszélgettünk Pálffy Andrással, a fejlesztő FITOUT Zrt. vezérigazgatójával arról, hogy az elmúlt 15 évben hová fejlődött a cég, és hogyan jutott el a belső szakipari munkáktól az irodaház-fejlesztésig.

– A FITOUT 15 éve van jelen a hazai ingatlanpiacon. A kezdetekben belsőépítészeti kialakítással foglalkozott, most pedig saját irodaházat fejleszt. Meglehetősen nagy ugrás ez egy cég életében. Milyen mérföldkövek szegélyezték ezt a hosszú utat, amely idáig vezetett?

– Alapvetően egy kisebb csapattal befejező szakipari munkákkal foglalkoztunk, majd időközben egyre nagyobb volumenű feladatokat kaptunk, az általunk kialakított bérlői területek nagyságrendjét jelentősen megnöveltük, ma már a főtevékenységünk, a fitout meghatározó a magyar piacon. Majd hoztunk egy stratégiai döntést, amelynek értelmében kizárólag az irodapiacra fókuszálunk. Ezzel párhuzamosan növeltük a dolgozói létszámot, a kivitelezői piacon a méretünkhöz képest nagyobb hangsúlyt fektetünk a szakági kollégák (pl. gépészet, elektromosság) munkájára, így a projektek megvalósítása közben felmerült problémákat hatékonyabban tudjuk megoldani. Ugyanis egyre kevésbé kidolgozott terveket egyre rövidebb idő alatt kell megvalósítani, ezért a hozzáértő, nagy tapasztalattal rendelkező cégek, szakértők munkája még inkább előtérbe kerül, ami a mi malmunkra hajtja a vizet.

– De hogyan történt az a bizonyos nagy ugrás?

– Néhány éve úgy döntöttünk, hogy megpróbálunk kilépni a befejező szakipari munkák világából, és elindultunk a teljes épületrekonstrukció irányába. Egyik fontos referenciánk a 15 ezer m2-es City Gate Irodaház, amelynek teljes gépészeti és elektromos rendszerét, bérlői és közös területeit, közte a lobby helyiségeit újjáépítettük. Majd a Balance Loft esetében már az épületszerkezettel és homlokzattal is foglalkoztunk a CPI megbízásából, vagyis a fitout tevékenységnél komplexebb munkát végeztünk el. Most pedig a Balance Hall Irodaházat generálvállalkozóként építjük, valamint eljutottunk a saját fejlesztésű ingatlanunkhoz, a Ferrum Irodaházhoz, ahol a teljes épületet szerkezeti szintről megújítjuk, miközben a régi értékeit megőrizzük.

– Úgy tűnik, hogy a FITOUT specialitása a loftos, indusztriális épületek megújítása, elég ha csak megemlítjük a Riverloftot, vagy a már szóba került Balance Loftot, most pedig szintén egy ipari épületben beszélgetünk. Miért izgalmasak az Önök számára az ilyen típusú épületek?

– Alapvetően vonzódunk az ipari épületekhez, látjuk a falak között az értékeket, a különleges atmoszférát, vagyis nem feltétlenül csak a műemlék épületekben találhatjuk meg azt a minőséget, amelyet érdemes megőrizni és fejleszteni. Ráadásul felmerül egyfajta zöld aspektus is, hiszen miért romboljuk le rögtön a meglévő ingatlanokat, ha azokból kiindulva hozzáadott értéket is tudunk teremteni.

– A Ferrum Irodaház esetében négy kisebb épületről beszélünk, amelyeket valahogy össze kell fűzni, hogy egy egységes irodaházat kapjunk. Mi az a különleges építészeti megoldás, amelyről itt a bokrétaünnepségen is szó esett?

– Ahelyett, hogy az egyes kis szárnyakat különböző részmegoldásokkal összekapcsoltuk volna láncszerűen, kitaláltunk egy tetriszelemet, amely – felülről a meglévő épületrészekre helyezve – abroncsszerűen egységes komplexumot hoz létre, ráadásul a két új lépcsőházi mag kialakításával minden szint és terület könnyen megközelíthetővé válik. A homlokzaton megjelenő corten acél mutatja meg az irodaház minden pontján azt a bizonyos ráépítést, amely egységes épületté avatja a különböző szárnyakat.

– Ha elkészül az épület, akkor kik fognak ide költözni, milyen cégeket várnak az irodaházba?

–Az ötezer négyzetméteres épületben kerül kialakításra a FITOUT Zrt. saját irodája is, emellett további 3000 négyzetméternyi területre várjuk a bérlőket, akik jelentős számú parkolót is igénybe vehetnek majd. Olyan típusú bérlőket várunk, akik értik, érzik és értékelik az effajta ipari hangulatot, ráadásul mivel kisebb és közepes méretű irodákról (jellemző irodai méretek: 200-800 m2) van szó, ezért a helyszín, az épület a kreatív iparágakból érkező cégek számára a legideálisabb. Fontosnak tartjuk kiemelni, hogy az üzemeltetést is magunk fogjuk végezni, ezzel is közelebb leszünk a bérlőkhöz, mint egy általános bérbeadó-bérlő együttműködésben szokás. 

Képek: FITOUT