A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

Név:
Email cím:*
Szektor:*
 

Ilyen az egyik legerősebb startup irodája

Welcome to Pincago! Lessük meg az amerikai közösségi képmegosztó, a Pinterest illinois-i irodáját.

Hogy hol születnek a legjobb ötletek a képekkel, pinekkel és boardokkal kapcsolatban? Természetesen az ötletgazdánál, az egyik legnagyobb közösségi képmegosztó mogulnál, a Pinterestnél. A vállalat egyik új irodája Chicagóban nyitotta meg kapuit, mely 750 négyzetméteren várja a dolgozókat. Azt szerették volna, ha az egész munkahelynek „Chicago pride”, azaz büszke chicagói életérzése lenne, mindezt úgy, hogy megtartják a szokásos, mindenki számára ismert nemzetközi arculatot. Ezzel a gondolattal olyan jópofa alkotások születtek meg, mint az egyik falon található PINCAGO felirat, mely a Chicago és Pinterest összeolvasztásából jött létre. Ugyanez a szójáték látható az egyik tárgyaló oldalán is: „Welcome to Pincago!”A Horn Design végezte a munkálatok nagy részét, akik korábban olyan nagyvállalatok irodáit alakította át, mint a Pepsi vagy a Sandbox Industries. A Pinterest irodájának megalkotásakor a két hívószó, melyre a dizájnerek támaszkodtak, a kreativitás és produktivitás volt.

Az iroda többféle munkavégzésre ad lehetőséget a dolgozóknak, csoportos, fél privát és egyéni stílus közül választhatnak. Alapvetően open office rendszerben megy a munka, de kisebb-nagyobb helyiségekbe és boxokba akár félre tudnak vonulni a munkatársak. A bejáratnál található átlátszó konferenciaszoba az érkező vendégeket és a munkatársakat is az együttműködésre és szocializációra biztatja. Egyszerre sugallja, hogy légy magabiztos, és hirdeti a cég transzparenciáját. A kényelmes társalgókban telefonszobák is vannak, hogy a közös tértől elvonulva privát beszélgetéseket is tudjanak folytatni az alkalmazottak. A zökkenőmentes kommunikáció érdekében az irodatechnológia sem maradhatott el a kreatív vállalatnál, a helyiségek virtuális naptárral rendelkeznek, hogy a foglalásokat a számítógépen és a szobák falára erősített tableteken keresztül is nyomon tudják követni a dolgozók.