A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Az ÁSZF-et és az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*
Üzenete szövege:*

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

Név:
Email cím:*
Szektor:*
Az ÁSZF-et és az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom
 
   


Ilyen bankszékházat még életünkben nem láttunk!

A Macquarie befektetési bank székházát 2011-ben adták át Sydney-ben, de még most is lenyűgöző a látvány. Ha a hazai piacon megjelennének ilyen projektek, akkor elhihetnénk, hogy utolértük Nyugatot.

A Clive Wilkinson Architects által tervezett csaknem 30 ezer négyzetméteres bankszékházat nemes egyszerűséggel a jövő munkahelyének titulálják, hiszen vannak itt közterek, kertek, játékszobák, könyvtár, étterem és kávéház. Az épület két látványos blokkból áll: a 10 emeletes szárny a város felé, míg a 6 emeletes blokk az óceán felé néz, amelyeket egy híd köt össze.  A hatalmas átriumban 26 különböző találkozási pontot, meeting szobát alakítottak ki, amelyek miközben lebegnek a magasban, látványos bútorzattal és színvilággal rendelkeznek.

A rugalmas munkaállomásokat úgynevezett negyedekbe osztották, amelyek mindegyikében csaknem 100 munkatárs dolgozik, míg az összlétszám meghaladja a 3000 főt. Hagyományos kockairoda vagy –tárgyaló nincs a székházban, az alkalmazottak sem rendelkeznek dedikált asztalokkal, ellenben mindenkinek van zárható szekrénye. Az aktivitás-alapú munkakoncepció szerint a dolgozók minden nap a számukra megfelelő helyet választják ki a kollaboratív terektől kezdve a break out helyiségeken át a kis privát szobákig.

Az egész irodaház, ha végigtekintünk rajta és odabent is alaposan körbenézünk, úgy tűnik fel, mint egy New Age-es hangulatot árasztó létesítmény, amely egyfajta egyenlősdi munkahely utópiáját formázza. A munkaszervezet több mint fele él is a szabadsággal, és minden nap új helyen kezd el dolgozni. A székház természetesen fenntartható módon épült, ennek jegyében a LEED legmagasabb minősítését is megszerezte, így többek között a kikötő vízét használják, és a zónák szerinti világításszabályozásra is lehetőség nyílik. A projekt számos építészeti és környezettudatos fejlesztésekre koncentráló díjat besöpört már, ami persze a látvány alapján nem is csoda.

Fotók: Shannon McGrath