A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Ilyen lesz a Nokia hipermodern székháza a Corvin Sétányon

A Green Walk keretében a Futureal fejlesztésében épülő Nokia székházzal ismerkedhettünk meg. A helyszínen Radványi Gábor főépítész kalauzolta a szépszámú résztvevőt.

Corvin negyed

Nemrég jelentették be, hogy a Nokia Networks új 25 ezer négyzetméteres székházát a Futureal fejleszti a Corvin Sétányon, ahol a Nokia Networks Globális Technológiai Központ az ország egyik legnagyobb informatikai és telekommunikációs K+F központja lesz. A Corvin negyed keleti lezáró tömbje (Corvin IV) lesz a Corvin Technology & Science Park, amely a tervek szerint 2016 végére készül el. Az 55 millió eurós beruházással épülő ingatlant a Zoboki-Demeter és Társai építész iroda tervezte. Most a Green Walk, azaz a Magyar Környezettudatos Építés Egyesületének (HuGBC) egyhetes programsorozata részeként Radványi Gáborral, a Futureal csoport főépítészével jártuk körbe az építkezést, és stílszerűen a bemutató a Corvin Sétányon kezdődött, hiszen itt megtudhattuk, hogy a rehabilitációs projekt keretében hogyan illeszkednek egymáshoz a lakó-, a kiskereskedelmi és az irodafunkciók.

A korábbi meglehetősen rossz minőségű lakónegyed helyén durván 500 ezer négyzetméternyi beépítéssel számoltak a 22 hektáros Corvin negyedben, ezen belül 100 ezer m2-nyi irodát terveztek, amelyek fele már megépült, 60 ezernyi retail területet alakítottak ki, amelybe beleértendő a 35 ezer m2-es Corvin Plaza. Emellett csaknem 1100 lakás már elkészült, és még 1000-1500 lakással kalkulálnak. Az egyes funkciókat úgy alakították, hogy a Corvin Mozinál és a Klinikáknál található metrómegállóktól számított 300 méteres távolságon belül épüljenek meg az irodaházak, míg a lakófunkciók a projekt középső területén a sétányra felfűzve valósuljanak meg. A sétány gyalogos jellege optikailag is csökkenti a távolságot, így még kevésbé érzik az itt lakók és dolgozók, hogy sokáig tart elérni a földalatti megállójáig.

Tudományos hub formálódik

A Corvin negyed keleti lezáró tömbje a Nokia épülő székháza, amely azért is két fő szárnyra tagolódik, mert eredetileg azt tervezte a fejlesztő, hogy az előbérleti szerződések és az ehhez kapcsolódó banki finanszírozás függvényében két fázisban építi fel a komplexumot. Azonban később az egész házat bérbe vette a Nokia, így BTS-fejlesztés jegyében testre szabják az ingatlant. Eredetileg 298 parkolót terveztek az épületbe, azonban a Nokia további helyeket is igényelt, ezért különleges megoldásként a székház mögött, egy két bérház közötti foghíjtelken további 170 parkolót alakítanak ki. Költségcsökkentő és egyéb praktikus okokból nem nyúltak az eredeti tervekhez, kapóra jött tehát az üres telek.

A technológiai multi azért választotta ezt a helyszínt, mert itt a közelben az elmúlt 1-2 évben egy biológiakutatási-informatikai hub alakult ki, amely megfelelő környezet egy kutatóközpontnak és labornak. A közelben található a SOTE ötezer hallgatóval, Semmelweis Egyetem MR Kutatóközpontja, egy gazdasági főiskola, épül még egy kutatóintézet és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem IT kara pedig az új épület közvetlen szomszédságában működik. Egyébként sokan az egyetemisták közül itt bérelnek lakást, noha meglehetősen borsosak az árak, ennek is köszönhető, hogy az ingatlanok meghatározott részét befektetők vásárolták és vásárolják fel.

Környezettudatos és integrált

Mivel a szabályozási tervben a sétány nem éri el az épülő székházat, ezért meg kellett oldaniuk az illeszkedés problémáját, vagyis hogyan zárják le a sétányt. Úgy döntöttek, hogy az épületkomplexumban a földszinti nyitott terek átjárhatók lesznek a gyalogos forgalom számára, így az ingatlant integrálni tudják a városszövetbe. Jövőre elkészül az oda vezető parkosított sétányszakasz is, így megvalósul a 800 méter hosszú gyalogos kapcsolat a József körút és a Szigony utca között. Az illeszkedést szolgálja az is, hogy a magasabb épületrészek vissza vannak húzva az utcától. Amúgy az rögtön szembetűnik, hogy meglehetősen „eklektikus” az utcakép, hiszen ahogy Radványi Gábor is fogalmazott, a honi építészet elmúlt kétszáz éve vonul fel itt A 19. századi épülettől kezdve a századfordulós bérházakon át a 60-70-es évekbeli panelekig szinte mindent láthatunk.

A 2016-ban elkészülő BREEAM-minősítéssel rendelkező székház különleges technológiai elvárásokat teljesít a kutatólabor miatt: kiemelkedően magas elektromos kapacitás és kiépített kettős betáp jellemzi majd. A környezettudatos építkezés ismert technológiái itt is megjelennek, a déli irányba nyitott épületet külső árnyékolókkal látják el, a Nokia laborjában keletkezett hő egy részét a fűtés funkcióban is szeretnék részben hasznosítani. Az egyes szintek amúgy az open space jegyében rugalmas tereket kínálnak, hiszen a későbbiekben egy szint akár 400-500 négyzetméteres irodákra is felosztható, mindemellett 16-18 liftet szerelnek be, illetve a Nokia számára gyermekmegőrző is létesül a számtalan biciklitároló mellett. A fűtést a távhő biztosítja, amely ma még a lakosság körében szitokszó, de egy környezettudatos irodaházban a modern műszaki technológia mellett bátran alkalmazható. Összességében tehát az ingatlan kimagasló kvalitásai és a hipermodern kutatólaboratórium a legkorszerűbb munkakörnyezetet nyújtja majd a kutatóknak.