A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Ilyen lesz a Nordic Light Trio! Skandináv minimalizmus, letisztult formavilág

A Nordic Light Trio a Váci úti irodafolyosó skandináv ékkövének befejező fázisa lesz. A Paulinyi-Reith & Partners által tervezett irodakomplexum harmadik egysége a meglévő épületegyüttes folytatásaként, annak értékeit és formakészletét átemelve valósul meg közel 25000 m2 bruttó szintterületen. 

Tavaly szeptemberben indult el a Nordic Light irodakomplexum harmadik, befejező fázisának építkezése a Véső utca és a Visegrádi utca sarkán található telken. „A célunk a tervezés során az volt, hogy az új épület egységet képezzen a meglévő épületrészekkel, azok egyértelmű kontinuitásaként jöjjön létre. Külső megjelenésében ezt megegyező nyílászáró- és födémmagasságokkal, azonos színhasználattal értük el” – árulta el Dr. Paulinyi Gergely, a Paulinyi-Reith & Partners elnök-vezérigazgatója. Az új épület burkolt, szalagablakos külső homlokzata a belső oldalra átfordulva teremti meg a belső udvar egységét.

Az épületkomplexum magja az új beruházással tovább növekvő multifunkcionális belső udvar. Az egyes épületrészek ezen keresztül közelíthetők meg, ugyanakkor a nagy zöldfelületekkel ellátott kert közösségi térként is funkcionál: pihenésre és munkára egyaránt alkalmas, egymástól elkülönített egységekből áll, nyugodt belső világot teremtve. Az intenzív kertkapcsolatnak köszönhetően nemcsak az irodai dolgozók használhatják aktívan a kertet, hanem a közelben élők is. A zöldfelületek arányát tovább növelik az új épület 5-6. emeletén kialakított homlokzati kertsávok. A természet élményét a városi környezetbe integráló megoldások hozzájárulnak a munkavállalók jó közérzetéhez és egy kellemesebb mikroklíma kialakításához.

A Skanska beruházásaira jellemző skandináv életérzés elsősorban a hangulatos, faburkolatokkal ellátott lobby térben érzékelhető, de az épület letisztult formavilágában és funkcionalista térhasználatában is az északi minimalizmus köszön vissza. A belső terek kialakításának fő szempontja a kényelmes munkavégzéshez szükséges munkaterület biztosítása volt. A közlekedő mag az épület középső, sötétebb traktusában kapott helyet, hogy az irodaterek minél több természetes megvilágítást kapjanak. A terek a hagyományos 1,35 méteres irodaraszter szerint lettek kialakítva.

Az új épületrész továbbviszi mindazt, ami a Skanska által fejlesztett komplexum első két ütemének a sikerének kulcsa: olyan fenntartható építészeti megoldások alkalmazása, amelyek a használók jóllétét biztosítják. Ezt a kitűzött LEED és WELL minősítések is bizonyítják.

Dr. Reith András, a Paulinyi-Reith & Partners fenntarthatóságért felelős igazgatója elmondta: „annak érdekében, hogy az épület megfeleljen a kitűzött épületminősítési rendszereknek, olyan energiahatékony gépészeti megoldásokat alkalmaztunk, mint például a hővisszanyerésre is alkalmas hűtőrendszer, amely télen hozzájárul az épület fűtéséhez.” Többek között ez is segíti azt, hogy az épület energiaigénye a magyarországi átlagnál 25%-kal alacsonyabb legyen, közelítve a nulla külső energiaforrás bevonásához.

„Ahogy az első két fázisnál, úgy itt is fontos szempont volt a megfelelő anyaghasználat, ami nem csak a környezet, de a felhasználók egészsége szempontjából is kiemelten fontos” – tette hozzá a szakember. Mindezek mellett olyan környezettudatos életmódra ösztönző megoldások kerülnek az épületbe, mint a nagyméretű, öltözővel és zuhanyzóval kiegészített kerékpártároló, vagy az elektromos autó töltőállomás. A lépcsőházak kialakítása is arra ösztönzi a felhasználókat, hogy inkább azokat használják a felvonók helyett. A P-R&P építészei megvizsgálták az előző két épületrész működtetéséből és használatából származó adatokat is, és az ezek konklúzióit felhasználták az új fázis tervezésekor.

A projekt azért is különleges, mert a fejlesztésre Magyarország, illetve a Skanska számára a közép-kelet európai régióban az első úgynevezett IPD (Integrated Project Delivery) szerződést kötötték meg a felek. Ez azt jelenti, hogy a fejlesztő, a tervező és a kivitelező egy közös szerződésben rögzítették a célszámokat, a beruházás során pedig ezek eléréséért közösen vállalnak felelősséget és kockázatot, valamint a célszámokon felüli teljesítések esetén osztoznak a sikeren a tervezés, a gyártás és kivitelezés folyamán, így növelve a teljes projektciklus költséghatékonyságát.

A Nordic Light Trio épülete februárban elnyerte Az Év Tervezett Kereskedelmi Projektje 2018 díját Az Év Irodája versenyen.