A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

Név:
Email cím:*
Szektor:*
 

Ilyen lett az aromagyártó szuper irodaháza! Gyöngyszem Gödöllőn!

A Reload Építészstúdió tervezte a Food Base új gyártócsarnokát és irodaházát a Gödöllői Ipari Parkban. Igazi kuriózum az irodaház, amelynek belsőépítészeti megoldásai és térszerkezete egy belvárosi trendi munkahellyel vetekszik. Érdemes megnézni!

Az aromák és illóolajok gyártásával, forgalmazásával foglalkozó, 100%-ban magyar tulajdonú Food Base Kft. 2014-ben bízta meg a Reload Építészstúdiót (Petőcz-Tóth Anikó és Csizmadi Péter), hogy a cég számára a régi épülethez illeszkedve egy új gyártócsarnokot és irodaházat tervezzen a Gödöllői Ipari Parkban, sőt, az irodaterek tervezése és belsőépítészeti kialakítása is az építésziroda reszortja volt. Meglehetősen izgalmas kihívás volt több funkciót egymás mellé helyezni, miközben az irodai munkatársak részére trendi munkakörnyezetet teremtettek látványos enteriőr megoldásokkal.

„Az építtetői koncepció az volt, hogy a beruházás teljes folyamatát a tervezéstől a kivitelezésen át a használatbavételig egy csapatnak adja, mert így látta biztosítottnak a megfelelő minőségű munkát. Ezért a megbízó a Térváz Kft. kivitelező csapata mellé a velük már összeszokott Reload Építészstúdiót, vagyis minket kért fel a tervezési munkára. Az eredmény bebizonyította, hogy a megbízói stratégia megfelelő volt, és az „egy kézbe adott” munka meghozta gyümölcsét” – mondja Petőcz-Tóth Anikó építész.

„Mind a külső, mind a belső tekintetében a tervezési koncepció alapját az élénk és nem szokványos színek használata, a geometriai elemek absztrakt megjelenítési lehetőségeinek keresése, valamint az átlátható, tiszta belső tér megteremtése – utalásként az élelmiszeraromák vegytiszta, de színes világára – adta. A homlokzat meglepő és karakteres színhasználata kiemeli a főépület tömegét az ipari park architektúrájából. De ez a megoldás nem csak a német és holland építészet ihlette designnal hoz újat, de műszaki értelemben is kihívást jelentett. A kivitelezővel karöltve megtaláltuk azt a megoldást, mely ellenállóvá teszi a homlokzati struktúrát a nyári felmelegedés okozta veszélyekkel szemben” – folytatja Petőcz-Tóth Anikó.

A belső terekben található unikális megoldások úgy illeszkednek az indusztriális miliőhöz, hogy eközben a belvárosok trendi city-hangulatát is megjelenítik, ahol a legmenőbb szolgáltató, technológiai cégek vagy éppen startupok dolgozhatnának. Az összesen 600 m2-nyi alapterülettel rendelkező háromszintes irodaház magja a 9 méteres átrium, amely mintegy függőleges tengelyként meghatározza az enteriőr karakterét. Az átrium két egységre választja az irodaház belső terét, amelyeket az első és második emeleten látványos és átlátható híd köt össze.

A recepciós pult nagyvonalú tömbje rögtön rabul ejti az ide érkező látogatót, a hatást pedig a fogadó tér modern mobíliái csak fokozzák. Ez persze csak a kezdet, hiszen ha felnézünk, akkor az egész épület belső terei kinyílnak előttünk, a hatalmas függesztett gyűrűlámpák már csak hab a tortán. Az esztétikai minőség és egyediség egyébként konzekvensen végigvonul valamennyi helyiségen. A transzparencia és a modern indusztriális élmény megjelenítése határozza meg az enteriőrt (pl. hatalmas üvegfelületek, hídelemek), amely jól illeszkedik az aromagyártó cég profiljához.

A földszinten található a recepciós-fogadó tér mellett egy hatalmas reprezentatív tárgyaló, ahol az ügyfeleket fogadják, de ugyanígy az első emeleten kialakított, egyedi hangulatú étkező-kávézó is a külső arculatépítés kiváló terepe, ahol a cég munkatársai a partnereikkel elfogyaszthatnak egy-egy kávét, kötetlenebb formában tárgyalhatnak. Ezen az emeleten található még egy kisebb tárgyaló, a mosdók és az irattár is, míg legfelül az egyterű irodában nyolc-tíz munkatárs dolgozik, valamint itt kaptak helyet a vezetői szobák is.

Mivel az ingatlanegyüttes a Gödöllői Ipari Park egyik legszélső telkén helyezkedik el, ezért szinte beleolvad a tájba, a Gödöllői dombság nagyszerű díszletei veszik körbe. Ha kinézünk az ablakon, akkor ezt a természetes környezetet láthatjuk, amely a belső terek színvilágában és anyaghasználatában is tükröződik. Sok esetben egyedi tervezésű bútorok jelennek meg, de ugyanúgy a recepciós pult, a konyhafal vagy más bútorok is megrendelésre lettek gyártva.

„Próbáltunk olyan épületet tervezni, ami újszerű minőséget képviselhet az ipari épület-design hazai palettáján; ami tükrözi az épületben működő funkciót; belső terei hangulatosak, tisztaságot és vitalitást sugároznak. Másként fogalmazva a cég alaptevékenységére jellemző vegyészetet megpróbáltuk lefordítani építészeti nyelvre” – összegez Petőcz-Tóth Anikó építész.