A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Ingatlan Regatta, ahol a networking is különleges – beszélgetés Markus Arnolddal, az Arnold Investments alapítójával és vezérigazgatójával

Immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre az Ingatlan Regatta az ingatlan.com és az iroda.hu szervezésében. Ennek apropóján beszélgettünk Markus Arnolddal, az Arnold Investments alapítójával és vezérigazgatójával, a verseny egyik támogatójával.

– Az Arnold Investments tavaly főszponzorként állt Az Év Irodája Díjátadó Gála mellé, most pedig a vitorlás versenyt támogatják. Miért érzik úgy, hogy érdemes a napi munka mellett az ilyen típusú rendezvényeket is támogatniuk?

– A Regatta az ingatlan-naptár egyik legfontosabb eseménye, és mi rendkívül nagy kedvelői vagyunk a baráti vitorlás verseny és az azt követő hangulatos este egyvelegének, amely nagymértékben különbözik a hagyományos networking eseményektől. Idén második alkalommal veszünk részt az Ingatlan Regattán, és már nagyon várjuk a hullámok, a napsütés, az esti party és a vacsora élményét. A magyar ingatlanpiac legnevesebb szereplői közül is sokan jelen vannak, és jó dolog szabadabb formában tájékozódni a piaci újdonságokról, illetve kötetlen beszélgetéseket folytatni, nem úgy, mint a klasszikus üzleti meetingek alkalmával.

– Az Arnold Investments viszonylag fiatal szereplő a hazai ingatlanpiacon, ellenben annál nagyobb lendülettel dolgoznak a szakmában. Milyen eredményekkel büszkélkedhet a vállalat regionálisan és Magyarországon?

– A magyar ingatlanpiacon eltöltött több mint két év után úgy érezzük, hogy a velünk együttműködő ügyfelek és a szakmabeli kollégák tisztelettel fogadnak, és szívesen látnak minket. Habár nem beszélünk konkrét tranzakcióról, azt magabiztosan kijelenthetjük, hogy továbbra is új piaci szereplőkkel gazdagítjuk a magyar ingatlanpiacot: minden eddigi ügyletünk külföldi eladó vagy vevő fél bevonásával történt, ami jól mutatja, hogy az ügyfeleink megbízásaiba fektetett kitartó munkánk megtérül. Nemzetközi ingatlan brókercégként, amely jelenleg 5 közép-kelet-európai országban végzi tevékenységét, 2017-ben 430 millió euró összértékű tranzakciót bonyolítottunk le.

– A cég ügyfelei között fontos szerepet töltenek be az ingatlanalapok mellett a family office-ok és a tehetős magánszemélyek. Ez az ügyfélkör némileg különbözik a többi piaci szereplő partnereitől, hiszen ott többnyire a vállalati szféra a meghatározó. Az Önök partnerei milyen ingatlanokat vásárolnak, és a magyar piacon milyen szempontok szerint választanak?

– Általánosan elmondható, hogy a vállalati befektetőinkhez hasonlóan a family office-ok és a magánbefektetők a kereskedelmi ingatlanok minden fajtája iránt érdeklődnek Magyarországon, legyen szó akár A-kategóriás irodaépületekről, budapesti hotelekről, vagy vidéki nagyvárosokban elhelyezkedő ipari és logisztikai ingatlanokról.  Az egyes stratégiáktól függően ezek lehetnek hosszú távú befektetések, amelyek fenntartható cashflow-t céloznak meg, vagy opportunista megközelítésűek. A korábbi évek dinamikus ingatlanpiaci fejlődését figyelembe véve a cél nem az emberek meggyőzése arról, hogy Magyarországon fektessenek be, hanem az, hogy a legjobb ingatlanpiaci befektetést ajánljuk számukra.

– Önök a lakóházak piacán is megjelentek, amely Magyarországon még nem egy tipikus tevékenységi kör. Nyugat-Európában ellenben természetes, ha valaki bérházakat tulajdonol, és lakásokat ad bérbe. Milyen eredményeket értek el e tekintetben?

– Azon dolgozunk, hogy a helyi befektetők és fejlesztők a lakáspiacra is befektetési lehetőségként tekintsenek. Történelmi okokból a lakáspiac nagymértékben különbözik azon az öt piacon, ahol jelen vagyunk; míg Magyarországon és Szlovákiában többségben vannak a társasházi résztulajdonok, addig Németországban, Ausztriában és Csehországban a társasházak népszerű befektetési termékek. A budapesti emelkedő bérleti díjaknak köszönhetően jó lehetőségnek tűnhet a kiadásra szánt ingatlanfejlesztés, számos befektetőnk mutat érdeklődést a többcsaládos bérházak megvétele iránt, gyakran forward-purchase formájában.